Karitsan ulkofilettä ja kahvikastiketta

Tässä pääruuassa yhdistyvät pääsiäinen ja kevät. Karitsan ulkofile saa kylkeensä kahvikastikkeen. Karitsan kanssa tarjoillaan keväistä kasvislisuketta.

Kuva: YLE / Procam

Tarvikkeet:

4 kpl karitsan ulkofilettä

suolaa

mustapippuria

paistamiseen öljyä

2 dl vahvaa lihalientä

1 dl kahvia

1 dl kuohukermaa

2 punasipulia

1 rasia ruusukaalia

1 puntti vihreää parsaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

ruohosipulia

Tee näin:

Ota karitsan ulkofileet huoneenlämpöön vähintään puolta tuntia ennen paistamista ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Poista ruusukaaleista kannat ja irroita lehdet. Kuori parsat ja poista kannasta mahdollinen puumainen osa sekä pilko kolmeen osaan. Kuori ja pilko punasipuli ohuiksi suikaleiksi sekä puolita kirsikkatomaatit.

Esikeitä parsoja suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia ja nosta ne kylmään veteen jäähtymään. Toista sama ruusukaalin lehtien kanssa, mutta keitä niitä vain yksi minuutti.

Paista karitsan ulkofileet öljyssä pannulla halutun kypsyisiksi ja siirrä ne sen jälkeen folioon vetäytymään. Kaada paistinpannulle lihaliemi ja kahvi sekä kerma. Anna kiehua kunnes kastike hieman saostuu. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna lisäkettä varten tilkka öljyä kasarissa ja kuullota punasipuleita hetki, lisää pannulle esikeitetyt parsat ja lopuksi ruusukaalin lehdet sekä puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla.

Ohje: Maria Jokela