Puu haastaa muut rakennusmateriaalit

Puun kilpailukyky teollisena rakennusmateriaalina on parantunut selvästi ympäristöarvojen ja -velvoitteiden kasvaessa. Puu peittoaa muut rakennusmateriaalit ympäristöystävällisyydellään myös teollisessa talon rakennuksessa.

Kuva: YLE / Pertti Pitkonen

Puuta lukuun ottamatta kaikki rakennusmateriaalit aiheuttavat hiilidioksidipäästöjä sekä valmiina materiaalina että niitä valmistettaessa. Puu sen sijaan sitoo hiilidioksidia myös valmiina rakenteena.

Prizztech Oy:n projektipäällikkö Heikki Perkon mukaan nykyään puu tunnetaan myös aikaa säästävänä materiaalina. Esimerkkejä isommista puurakennushankkeista on kertynyt erityisesti Ruotsista ja Englannista.

Perko muistuttaa, että puurakentamisen yhteydessä puhutaan mitä suurimmassa määrin teollisesta rakentamisesta. Hyvänä esimerkkinä hän mainitsee Eurassa Biolan Oy:n uuden pääkonttorin, jossa teollinen puurakentaminen on yhdistetty vanhaan käsityöperinteeseen.

Puurakentamisen ja energiatehokkaan rakentamisen RoadShow saapuu tänään Poriin. Satakunnan ammattikorkeakoulussa järjestetään seminaari, jossa kerrotaan puurakentamisen uusimmista ratkaisuista.