Himkin metsän mielenosoittajia pidätettiin

Venäjällä on pidätetty kymmenen ihmistä, jotka yrittivät estää hakkuita Himkin metsässä lähellä Moskovaa. Metsän läpi on päätetty rakentaa moottoritie. Asiasta on kiistelty kiivaasti.

Ulkomaat
Mies kiinnittää kuvaa puuhun.
Himkin metsää puolustavat aktivistit kiinnittivät Venäjän entisen tsaarin Nikolai II:n kuvan puuhun Himkin metsässä tammikuussa 2011 toivoen sen auttavan puiden suojelussa moottoritien rakentajia vastaan.Maxim Shipenkov / EPA

Mellakkapoliisin ja Himkin paikallisen poliisin kerrotaan pidättäneen mielenosoittajat kovakouraisesti lähellä Sheremetjevon kansainvälistä lentokenttää noin 30 kilometrin päässä Moskovasta.

Paikalla oli parikymmentä mielenosoittajaa. Poliisin mukaan protesti oli laiton. Mielenosoittajat kertoivat halunneensa tarkistaa metsureiden työluvan.

Viime kesänä metsän puolesta osoitettiin laajasti mieltä. Mukana oli muun muassa laulaja Juri Shevtshuk. Presidentti Dmitri Medvedjev laittoi tiehankkeen tuolloin jäihin.

Viime vuoden lopussa hallitus kuitenkin päätti, että moottoritie Moskovan ja Pietarin välille on rakennettava, vaikka sen alta on kaadettava 100 hehtaaria metsää.

Lähteet: AFP