1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. NHL

NHL-tähti inttiin Hennalaan

NHL-jääkiekkoilija Mikko Koivu puki armeijan harmaat ylleen Lahdessa. Minnesotan tähtihyökkääjää aloitti asepalveluksen Hämeen Rykmentissä tiistaina. Koivu lähtee jo illalla jääkiekkomaajoukkueen mukaan Tshekin EHT-turnaukseen.

NHL

NHL-joukkue Minnesota Wildin ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Mikko Koivu aloitti varusmiespalveluksensa Hämeen Rykmentin urheilukoulussa Lahdessa. Koivu saapui Suomeen vasta maanantaina ja jo tiistaina ennen puoltapäivää mies oli saanut ylleen armeijan vihreän maastopuvun.

- Tähän vaatetukseen en ole ehtinyt vielä tottua, mutta toivottavasti näyttää hyvältä. Eiköhän näihin vaatteisiin ehdi tässä vielä totutella, Koivu naurahtaa.

Asepalveluksensa Hennalassa on suorittanut muun muassa tennispelaaja Jarkko Nieminen, jalkapalloilija Mikael Forssell sekä entinen F1-kuski Kimi Räikkönen. Urheilukouluun valitaan vuodessa yhteensä 150 urheilijaa.

Hämeen Rykmentin Urheilukoulu oli myös Koivulle ainoa vaihtoehto. Koivun piti astua palvelukseen jo viime kesänä, mutta loukkaantuminen sotki suunnitelmat.

- Iso kiitos urheilukoululle, että ottivat minut vastaan kun kausi NHL:ssä loppui. Syksyllä pitää taas lähteä takaisin ja valmistautuminen pitää olla samanlaista kuin tähänkin saakka. Seura on tietysti huolissaan, koska pelaajien pitää olla valmiina heti kauden alussa. Velvollisuuksia on sinnekin suuntaa, Koivu toteaa.

Lyhyt ensivisiitti

28-vuotias Mikko Koivu liittyi Slovakian MM-kisoihin valmistautuvan Suomen jääkiekkomaajoukkueen vahvuuteen. Ensimmäinen palveluspäivä Hennalassa jää lyhyeksi, sillä Koivu matkustaa illalla jo maajoukkueen mukana Tshekin EHT-turnaukseen ja siitä edelleen Slovakiaan. Koivu on edustanut Suomea arvoturnauksessa kuusi kertaa.

- Hennala on paras paikka olla nyt, että pääsee mukaan valmistautumaan maajoukkueen mukana MM-kisoihin. Se on joukkueen kannalta myös hyvä, että saadaan pelaajat yhteen harjoittelemaan. Armeijan ja joukkueen puolelta kaikki on hyvässä yhteisymmärryksessä sovittu.

Koivu ei ole vielä kartoittanut harjoittelumahdollisuuksia Lahdessa. Hennalan Rykmentin lähimaastossa sijaitsee Lahden jäähalli, jossa myös SM-liigajoukkue Pelicans harjoittelee.

- Ensimmäistä päivää vasta vietetään täällä ja tässä on paljon opittava. Aika näyttää, että missä sitten harjoitellaan.

Koivu käy Hennalassa läpi jääkärikoulutuksen. Sotilasvala on edessä heinäkuun 15.päivä.

- Siellä on ollaan mukana vala vannomassa. Se on osa koulutusta. Silloin on varmasti taas kasvettu vähän ihmisenä ja paljon kokemuksia rikkaampana. Sitä päivää odotellessa.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi