1. yle.fi
  2. Uutiset

Lisäydinvoima ja päivähoito-oikeus jakavat perussuomalaisten rivit

Perussuomalaisten uuden eduskuntaryhmän sisällä saattaa muhia suuria erimielisyyksiä. Ylen vaalikoneen saamien vastausten perusteella ryhmällä ei ole yhtenäistä kantaa esimerkiksi lisäydinvoiman rakentamiseen.

Vaalit 2011
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tapaa kannattajiaan Kouvolassa.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tapaa kannattajiaan Kouvolassa.YLE

Kun vaalikoneessa kysyttiin, pitääkö seuraavalla vaalikaudella myöntää ainakin yksi uusi ydinvoimalupa, kysymys hajotti perussuomalaisten mielipiteet. Uutta lupaa kannatti 11 ja vastusti 24 tulevaa kansanedustajaa. Kaksi ei osannut kertoa kantaansa.

Vaalikoneen perusteella eduskuntaan valittujen perussuomalaisten kannat eroavat toisistaan myös silloin, kun puhutaan lasten päivähoito-oikeudesta. Kuudentoista edustajan mielestä oikeutta päivähoitoon ei pidä rajoittaa, muut hyväksyvät rajoituksen silloin, kun toinen vanhemmista on kotona.

Perussuomalaisten voi olla vaikea muodostaa yhteistä kantaa myös homoparien oikeuksista tai työttömyysturvan porrastamisesta, jos asiat nousevat esille nyt valitun eduskunnan kaudella.

Yksimielisiä perussuomalaiset ovat siitä, että eläkeikää ei pidä nostaa ja pakkoruotsi on poistettava. Täysin samaa mieltä ollaan myös siitä, ettei pulaan joutuneita euromaita pidä auttaa rahallisesti. Kaikki eduskuntaan päässeet haluavat myös tiukentaa maahanmuuttajien vastaanottoa ja tukemista.

Perussuomalaiset sai sunnuntain eduskuntavaaleissa Arkadianmäelle 39 kansanedustajaa. Heistä kahta lukuun ottamatta kaikki olivat vastanneet Ylen vaalikoneeseen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi