Katainen: Hallitusneuvotteluissa löytyy yhteinen näkemys Portugalin tukemiseen

Todennäköinen hallitustunnustelija, kokoomuksen Jyrki Katainen uskoo, että hallitusneuvotteluissa löytyy yhteinen näkemys myös kiisteltyyn Portugalin tukemiseen. Kokoomuksen puoluehallituksessa puhuneen Kataisen mukaan eri näkemyksien kesken etsitään hallitusneuvotteluissa sovitteluratkaisu, jolla Suomi on ratkomassa eikä luomassa talousongelmia.

talous
Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen puhuu Kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa.
Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen uskoo nykyisten hallituspuolueiden tukevan Portugalin apupakettia myös eduskuntavaalien jälkeen. Toimittajana on Pekka Kinnunen.

Kataisen mukaan hallitustunnusteluja tehdään kaikkien niiden puolueiden kanssa, jotka hallitukseen haluavat. Hän odottaa tulevilta hallituspuolueilta kykyä sovitteluratkaisuihin ja sopuisaa mieltä. Kataisen tavoitteena on koota enemmistöhallitus, joka olisi koossa koko vaalikauden.

Tuleva hallitustunnustelija varoo kuitenkin sanelemasta ehtoja uuteen hallitukseen halukkaille puolueille.

- Lähden kyselemään ketkä olisivat kiinnostuneita tulemaan hallitukseen. Veikkaisin, että kokoomuksen lisäksi joku muu on, Katainen lausui.

Portugalistakin sopu

Hän uskoo, että hallitusneuvotteluissa löytyy yhteinen näkemys myös kiisteltyyn Portugalin tukemiseen.

- Portugali-paketti on asia, josta ei kukaan karkuun pääse. Siihen pitää kanta määrittää ja se kanta tietysti pitää olla semmonen, että Suomi ei luo ongelmia vaan ratkoo niitä ongelmia. En osaa vielä sanoa, miten se tehdään, mutta uskon, että siihenkin ratkaisu löytyy, hän sanoi.

Katainen olettaa, että keskusta äänestää uudessakin eduskunnassa Portugalin tuen puolesta, vaikka puolue olisi oppositiossa. Kataisen mukaan suuria muutoksia Portugalin tukipakettiin ei voi ehdottaa.

- Katsotaan nyt, minkälaisia ovat mahdollisuudet. Eivät ne kovin suuria ne muutokset tule kuitenkaan olemaan.

Hän sai kokoomuksen puoluehallituksessa poikkeuksellisen pitkät suosionosoitukset seisomaan nousseelta kokousväeltä. Suosionosoitukset puhkesivat, kun Katainen avasi kokouksen ja totesi, että kokoomus on suoraselkäisillä ja vastuullisilla linjauksilla lunastanut Suomen suurimman puolueen aseman.

Lähteet: YLE Uutiset