1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jarkko Laine

Jarkko Laine -palkintoraati tuskailee etsiessään ehdokkaita

Jarkko Laineen nimeä kantava kirjallisuuspalkinto jaetaan toukokuussa ensi kertaa. Valintaraati piti työtään vaikeana. Torstaina julkistetaan 10 000 euron palkinnosta kamppailevat ehdokkaat.

Jarkko Laine
kirjailija Jarkko Laine
Kirjailija Jarkko Laine vuoden 1992 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa.YLE / Pekka Sipilä

Monitaitoisen turkulaiskirjailijan kunniaksi palkintoa voivat tavoitella usean eri kirjallisuudenlajin edustajat aforismeja ja esseitä myöten. Vain tietokirjat ovat ulkopuolella.

Turkulaiskirjalija Jarkko Laine sai itse lukuisia palkintoja niin näytelmäkirjailijana, kääntäjänä kuin runoilijana. Yhdeksänjäseninen valintaraati vaikeroi etsiessään hyvää ja haastavaa kirjallisuutta, kommentoi raadin jäsen, Jarkko Laine -seuran puheenjohtaja Joni Pyysalo.

- Raatiin valittiin tietoisesti ammattikirjailijoita ja paljon lukevia vaativia jäseniä. Heille annettiin vapaus valita painotukset ja ehdokasmäärän kilpailun loppusuoralle. Kahden edellisen vuoden kirjasadosta oli kuitenkin todella vaikea löytää sellaisia teoksia, jotka puhuttelevat lukijaa ja joista jää jotakin mieleen ja joista haluaa jotain jäävän mieleen ja joihin haluaa palata uudestaankin, luettelee Joni Pyysalo.

Torstaina paljastuu, minkälaisen kirjallisuudenlajien kirjon edustajia on seuloutunut loppusuoralle.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi