Kaverusten limusiiniä ei polttareihin vuokrata

Amerikanrautoja harrastava kaveriporukka Varkaudesta pohti viime kesänä, että olisi mukava hankkia jotakin yhteistä. Nyt kaverukset "kruisailevat" yhdeksän metriä pitkällä limusiinillä. Muutkin kaverit ja perheenjäsenet pääsevät kyytiin, mutta polttariporukoiden on turha soitella.

limusiinit
Limusiini parkkipaikalla Varkaudessa
YLE / Juha Vauhkonen

4,6 litrainen V8-moottori hyrrää hiljaisesti Varkauden katuja. Omalla limusiinillä on kaverusten mukaan mukava ajella isommallakin porukalla. Muun muassa parilla televisiolla, nahkaistuimilla ja baarikaapilla varustettuun autoon mahtuu kuskin lisäksi kahdeksan matkustajaa. Vaikka auto on pitkä, siinä on ainoastaan neljä ovea, kaksi kummallakin puolella.

- Mietimme, että jotakin yhteistä voisi hommata. Netistä katselimme vaihtoehtoja ja huomasimme, että tällaisiakin on tarjolla. Tämä on hyvä reissuauto, ja kaveritkin mahtuvat mukaan, Juha-Matti Husso perustelee luksusauton hankintaa.

Husson lisäksi limusiiniporukkaan kuuluvat veljekset Antti ja Lauri Lappalainen sekä Juha Nissinen. Lincoln Town Car -limusiinin kaverukset ostivat viime kesänä Kalajajoelta auton ensimmäiseltä suomalaisomistajalta. Sitä ennen 14 vuotta vanha luksusauto oli käytössä Floridassa, Yhdysvalloissa.

Ei vuokrattavaksi vaan ajeltavaksi

Usein limusiinit mielletään vuokra-autoiksi, joita käytetään esimerkiksi polttareissa tai häissä. Kaverusten auto on kuitenkin puhtaasti harrastekäyttöön. Autolla on tehty jo muutamia pidempiä reissuja kotimaassa.

- Viime kesänä kävimme muun muassa Oulussa ja Kajaanissa perheen kanssa. Matka taittui oikeastaan paremmin kuin omalla perheautollamme, Juha-Matti Husso kertoo ja viittaa limusiinin laajaan viihde-elektroniikkatarjontaan.

Auton mittarissa on nyt 300 000 kilometriä, eikä suurempia ongelmia ole ollut. Auto on pärjännyt toistaiseksi rutiinihuolloilla.

- Meinasimme uusia muun muassa sisätilojen tunnelmavaloja. Kaikkea pientä näpertelyä on luvassa kesällä, Juha Nissinen kertoo.

Moottori on suhteellisen pieni, joten bensa-asemilla ei tarvitse vierailla erityisen tiuhaan.

- Uutta E10-bensaa ei ole lähdetty edes kokeilemaan. 98-oktaanista tämä syö, Juha-Matti Husso sanoo.

Lähteet: YLE Savo