1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pääsiäiseksi lammaskebab

Lammas- ja nautajauhelihasta saa helposti, mutta ei nopeasti pääsiäiskebabin. On takuulla herkullista.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Leikkaa valmiista kebabista haluamiasi viipaleitaYLE

KEBAB

- 1 kg nautajauhelihaa

- 1 kg lammasjauhelihaa

- pussi aromisuolaa (60 - 90g)

- 0,3 – 0,5 dl mustapippuria

Laita kaikki ainekset sekaisin. Muotoillaan siitä murekkeen tapainen noin 25 cm pitkä, lenkkimakkaran paksuinen pötkö.

Painele pötköstä kaikki ilma pois!!!!

Ohjeesta tulee 4 pötköä.

Laita folio tiukasti pötkön ympärille. Paista 100 asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna vetäytyä. Ota folio pois ja anna vetäytyä hetki. Nauti.

TULINEN KEBABKASTIKE:

1 tölkki paseerattua tomaattia

1 tl suolaa

0,4 tl cayannepippuria

3-4 rkl sinappia

2 rkl ketsuppia

Sekoita hyvin ja tulee hyvä tulinen kebabkastike. Aloita cayannepippurilla tuolla määrällä ja lisää jos tarvitset vielä tulisempaa.

PITALEIPÄ (6 annosta)

3 dl vettä

20 gr hiivaa

3 rkl öljyä

2 tl sokeria

1 tl suolaa

6-7 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.

Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina.

Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.

Paista 250°C:ssa 5 min. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä.

Täytä mieleisilläsi täytteillä.

YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi