Tulevaisuuden suunta repii keskustaa

Keskustan Oulun seudun naisvaikuttajat ovat täysin eri linjoilla puolueen tulevaisuudesta. Mirja Vehkaperä toivoo keskustalta perinteistä ja vahvaa aattellista linjaa. Samaan aikaan Riikka Moilanen haikailee kaupunkilaisten perään.

Mirja Vehkaperä
Mirja Vehkaperä toivoo keskustan palaavan juurilleen.
Mirja Vehkaperä toivoo keskustan palaavan juurilleen.YLE

Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Mirja Vehkaperä haluaa puolueen palavan juurilleen. Lisäksi Vehkaperä näkee, että hallituksessa puolue joutui antamaan liikaa periksi kokoomukselle ja vihreille.

- Kyllä meidän peruskannattajajoukko ja kenttäväki kysyvät aatteellisen linjan perään. Hallituksessa jouduttiin tekemään liikaa kompromisseja kokoomukselle ja vihreille keskustalle tärkeistä asioista. Mutta nyt on aika palata perusjuurille, kuten esimerkiksi aluepolitiikka ja maan tasavertainen kehittäminen ympäri maan.

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riikka Moilanen puolestaan haluaa Keskustan uudistuvan ja houkuttelevan vahvasti myös kaupunkilaisia. Riikka Moilanen muistuttaa, että kaupungeissa on valtaosa väestöstä, ja heille täytyy olla vaihtoehtoja. Moilasen mukaan Keskustalle on ensiarvoisen tärkeää onnistua nimenomaan kaupungeissa.

- Seuraavissa vaaleissa oululaisia ehdokkaita pitää olla reilusti. Meillä on ollut yleensä kaksi tai kolme, mutta seuraavissa vaaleissa on oltava ehdolla viidestä kuuteen eri-ikäistä, erilaisissa ammateissa olevaa ehdokasta, Moilanen linjaa.

Tilauksessa soinimaista retoriikkaa

Riikka Moilasen mukaan keskustan viestiä olisi suomennettava Timo Soinin tapaan.

- Meidän pitää puhua aatteesta ja siitä mitä mieltä me olemme asioista. Jos me otamme Santeri Alkion kirjat esille, meidän täytyy tehdä niistä 2010-luvun versio. Olen sitä mieltä, että ihmiset ovat kurkkua myöten täynnä näihin fraaseihin, esimerkiksi aluepolitiikka-sanaan. Pitää puhua selkeästi ja arkisilla sanoilla.

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirihallitus kokoontuu ensi viikolla puimaan puolueen rökäletappiota. Puolue menetti pääkannatusalueella Oulun vaalipiirissä peräti kolme kansanedustajapaikkaa ja kannatus romahti lähes 10 prosenttiyksikköä viime vaaleihin verrattuna.

Lähteet: YLE Oulu