Perussuomalaiset voisi harkita Dragsvikin varuskunnan lakkauttamista

Perussuomalaiset haluavat jatkaa nykyistä turvallisuuspoliittista linjaa, korottaa puolustuksen määrärahoja ja ohjata kenraaleita tulevan puolustusremontin toteutuksessa. Puolueen turvallisuuspoliittinen asiantuntija, sotahistorian dosentti ja tuore kansanedustaja Jussi Niinistö säilyttäisi kaikki varuskunnat, mutta voisi harkita Dragsvikin lakkauttamista.

Vaalit 2011
Uudenmaan prikaatin varusmiehet marssivat Dragsvikin kasarmilla.
Uudenmaan prikaatin varusmiehet marssivat Dragsvikin kasarmilla.YLE

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Jussi Niinistö on jo kertonut olevansa kiinnostunut puolustusministerin salkusta.

- Meillä on tarkoitus säilyttää yleinen asevelvollisuus, alueellinen puolustus, vahva reservi ja NATOon emme näe tarvetta liittyä tällä vaalikaudella. Me haluamme säilyttää tämän perinteisen suomalaisen turvallisuuspoliittisen linjan, Niinistö toteaa.

- Perussuomalaiset ovat valmiita jopa maltilliseen puolustusvoimain määrärahan korotukseen, ottaen huomioon tämän edessä olevan puolustusvoimauudistuksen ja materiaalin kallistumisen.

"Dragsvikille vain kielipoliittiset perusteet"

Suomen puolustusvoimat on määrä uudistaa alkavalla vaalikaudella perusteellisesti. Kaikkien puolustusremonttien yhteydessä eniten on riidelty varuskuntien kohtalosta. Niinistön mukaan ruotsinkielisen Dragsvikin varuskunnan lakkauttaminen saattaisi säästösyistä tulla kysymykseen.

- Perussuomalaiset eivät ole lakkauttamassa yhtään varuskuntaa Suomesta, mutta jos yksi varuskunta pitää lakkauttaa, olkoon se sitten Dragsvik. Sille ei ole sotilaspoliittisia eikä myöskään aluepoliittisia perusteita, on vain kielipoliittiset perusteet.

Jussi Niinistön mielestä suomenruotsalaisten varuskunta Dragsvik voitaisiin vaivattomasti yhdistää esimerkiksi Upinniemeen. Niinistön mukaan puolustuksessa syntyisi säästöjä mm. venäläisperäisen tykistön elinkaarta jatkamalla. Hän miettisi myös uusiksi puolustusvoimain helikopteritarpeen ja Hornettien rynnäkkövarustuksen.

Perussuomalaiset tahtoo vaikuttaa uudistukseen

Puolustusvoimain remontti onkin perussuomalaisten mielestä niin tärkeä asia, ettei sen toteutusta voi jättää yksin ammattisotilaiden käsiin.

- Emme ole antamassa kenraaleille vapaita käsiä toteuttaa puolustusvoimain uudistus. Pelkäämme, että se olisi johtamassa Ruotsin tielle eli yleisen asevelvollisuuden lakkauttamiseen. Ensin siirryttäisiin valikoivaan asevelvollisuuteen, ja sen tien päässä valitettavasti aina häämöttää palkka-armeija.

- Poliittista ohjausta tarvitaan ja perussuomalaiset ovat sitä valmiita antamaan armeijan johdolle, Niinistö kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset