Tulipalo Sagrada Família-basilikassa Barcelonassa oli tuhopoltto

Yksi Espanjan tunnetuimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä, arkkitehti Antoni Gaudin suunnittelema Sagrada Família -basilika Barcelonassa on ollut suljettuna tuhopolton yrityksen vuoksi. Kirkko avasi ovensa jälleen tänään, mutta sakasti on suljettu tuhojen vuoksi.

kulttuuri
Savu nousee Sagrada Familia-kirkosta.
EPA/ Toni Albir

Teosta epäillään paikallista mieshenkilöä, jonka kerrotaan tunkeutuneen kirkon sakastiin ja sytyttäneen sinne varastoidut papinkaavut tuleen. Kirkkoon tutustumassa olleet turistit tekivät palohälytyksen, kun sakastista leimahti liekkejä ja savu levisi kirkon muihin tiloihin.

Tuhopoltto tuhosi sakastin ja aiheutti savuvahinkoja kirkon kryptaan.

Sagrada Famílian (Pyhä Perhe) pyhäkön rakennustyöt aloitettiin vuonna 1882 arkkitehti Francesc P. Villarin johdolla, mutta vuotta myöhemmin Antoni Gaudí otti vastuun suunnittelusta.

Erikoiseksi nähtävyydeksi muuttuneen kirkon rakentaminen on yhä kesken, vaikka rakennustöitä on tehty jo toista sataa vuotta. Barcelonan arkkitehtisuuruuden, Antoni Gaudín suunnittelutyökin kesti 40 vuotta. Gaudi muutti lopulta kirkkoon asumaankin. Hän eli kirkossa viimeiset elinvuotensa liki erakoituneena. Keskeneräisessä kirkossa järjestetään päivittäin jumalanpalveluksia. Kirkko sai basilikan arvon viime vuonna.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus