YLE laajentaa äänikirjatarjontaansa verkossa

YLE Areena tarjoaa suomalaisten kirjailijoiden klassikkoteoksia äänikirjoina kuunneltavaksi ja ladattavaksi milloin tahansa. Tällä hetkellä YLE tarjoaa ladattavaksi kahdeksan klassikkoa, mutta määrää lisätään tästä lähtien kahden teoksen verran kuussa.

kulttuuri
YLE Areenasta löytyy myös äänikirjoja.
YLE

Äänikirjat kootaan pääosin YLE Radio 1:n tuottamista luentasarjoista. Kirjojen lukijoina ovat yleläiset teatterialan ammattilaiset. Äänikirjat ovat tekijänoikeuksista vapaita teoksia, mikä tarkoittaa 1800-luvulla syntyneiden kirjailijoiden teoksia. YLEn äänikirjaprojektin tavoitteena onkin tehdä tunnetuksi vanhempaa suomalaista kirjallisuutta.

Kirjat ovat esillä pysyvästi. Kuunneltavana on muun muassa Aleksis Kiveä, Juhani Ahoa ja Joel Lehtosta, mutta yli 20 teosta odottaa vielä julkaisuaan.

- Äänikirjojen historia on Yleisradion historiaa. On luontevaa, että juuri YLE mahdollistaa kotimaisten klassikkokirjojen lataamisen, pohtii YLE Areenan tuottaja Rita Landström

Ladattavat kirjat ovat monelle vanhemmalle suomalaiselle tuttuja. Niitä on mm. luettu koulussa. Nyt kirjat ovat ladattavissa nykyteknologian avulla.

- Äänikirja yhdistää eri sukupolvia, Landström toteaa

Äänikirjan kohderyhmää ovat myös ulkosuomalaiset, joiden saattaa olla hankalaa hankkia vaikkapa Juhani Ahon teoksia omasta asuinmaastaan.