Hyppää sisältöön

Volvo kiistää Saab-väitteet

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo on kiistänyt, että se olisi käynyt tunnusteluja talousvaikeuksissa olevan Saabin ostamisesta. Neuvotteluja asiasta ei ole myöskään suunnitteilla, sanoo Volvon edustaja Per-Ake Froberg. Hollantilainen Dutch Telegraaf -lehti väitti aiemmin, että Volvo olisi neuvotellut Ruotsin hallituksen kanssa tarjouksen tekemisestä Saabista.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman Volvon edustajan mukaan Dutch Telegraaf -lehdessä esitetyt väitteet ovat perättömiä.

Lehti kertoi, että Volvoa lähellä olevat nimettömänä pysyttelevät lähteet olisivat vahvistaneet Volvon käyneen neuvotteluja Saabista.

Saab on pahoissa talousongelmissa. Autojen tuotanto seisoo tällä hetkellä koska yritys ei ole kyennyt maksamaan laskuja alihankkijoilleen.

Saab yrittää pelastautua talousongelmista myös kiinteistökaupoilla. Yhtiö on neuvotellut kiinteistöjensä myymisestä venäläiselle liikemiehelle Vladimir Antonoville.

Ruotsin valtiokonttori on hyväksynyt uuden rahoitussopimuksen Saabin pelastamiseksi. Nyt Ruotsi odottaa, että Euroopan investointipankki EIB näyttää vihreää valoa suunnitelmalle.

Saabin omistaa hollantilainen Spyker. Volvo on kiinalaisen Geelyn omistuksessa.

Aikaisemmin tällä viikolla Spykerin toimitusjohtaja Victor Muller sanoi, että Saab neuvottelee useiden kiinalaisten autonvalmistajien kanssa

.
.