Hyppää sisältöön

Lehti: Brittien SAS-erikoisjoukoilla vaikeuksia saada hyviä sotilaita

Britannian kuuluisilla SAS-erikoisjoukoilla on suuria rekrytointivaikeuksia, kertoo Telegraph-sanomalehti. Syynä ongelmiin on maan armeijan ylikuormitus, kertoo lehden haltuunsa saama asiakirja. SAS-joukot ovat viime vuosina olleet tärkeässä roolissa Afganistanissa ja Irakissa.

Britannian asevoimien jalkaväestä vastaava prikaatikenraali Richard Dennis kertoi kirjessään armeijan komentajalle Peter Wallille, että hän on hyvin huolestunut SAS:n miehistötilanteesta. Dennis sanoo kirjeessä, että SAS-kandidaattien määrän lisäämiseen ja laadun kohentamiseen tarvitaan välittömiä toimenpiteitä.

Telegraphin tietojen mukaan SAS-joukkojen vahvuudessa on nyt kolmanneksen vajaus. Rekrytointiongelmat juontavat juurensa Britannian armeija kuormituksesta Afganistanissa: sotilaat eivät esimerkiksi ehdi harjoitella erikoisjoukon erittäin vaativia pääsykokeita varten. Vain yksi kymmenestä SAS-joukkoihin pyrkivästä täyttää vaatimukset.

Leikkaukset voivat pahentaa tilannetta

Useat SAS-upseerit ovat varoittaneet, että suunnitellut leikkaukset Britannian armeijan vahvuuteen uhkaavat romuttaa joukon rekrytointipohjan lopullisesti. Britannia kaavailee supistavansa armeijansa vuoteen 2015 mennessä 82 000 sotilaan vahvuiseksi.

Telegraph kertoo, että SAS:n rekrytointiongelman vaikutuksia pahentaa samanaikainen vanhojen sotilaiden eläköityminen, miesten siirtyminen turvayritysten palvelukseen ja joukon taisteluissa kärsimät tappiot.

Britannian erikoisjoukkojen toimintaa ympäröi salaisuuden verho, eikä Britannian puolustusministeriö kommentoi aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Viime lokakuussa erikoisjoukkojen budjettiin tehtiin kuitenkin huomattava lisäys, mutta syytä tähän ei kerrottu.

.
.