1. yle.fi
  2. Uutiset

Sattaslaiset ykkösiksi suopungin SM-kisoissa

Ensimmäistä kertaa järjestetyissä suopunginheiton SM-kilpailuissa pitkänäperjantaina vahvoilla oli järjestävä paliskunta eli Sodankylän Sattasniemi.

Sattanen, Sodankylä

Naisten sarjassa Sattasniemi otti kolmoisvoiton. Naisista voiton vei Kirsi Mäkitalo ajalla 1.24,73. Toiseksi tuleen Sara Aution aika oli yli minuutin pidempi: 2.42,02. Hanna Mikkola oli kolmas ajalla 3.25,02.

Miehistä paras oli Sattasniemen Oula Autio ajalla 2.13,44. Toiseksi tuli Iisko-Henrik Näkkäläjärvi Sallivaarasta ajalla 3.34,18. Kolmanneksi tulleen sattasniemeläisen Jukka Kaaretkosken aika oli 3.49,67.

SM-kilpailuun osallistui suopunginheittäjiä eri puolilta Lappia. Kilpailuun toi haastetta haastetta puuskittainen tuuli ja lämmin ilma. Myös heittoradan kestävyys oli koetuksella pääsiäisen myöhäisen ajankohdan vuoksi.

Alle 7-vuotiaiden SM-mitalisti on Vilma Aatsinki. Toiseksi heitti Nuutti Maijala, ja kolmanneksi Oula Matero. Alle 15-vuotiaiden sarjassa voittajaksi selviytyi Eemeli Marjala. SM-hopeaa heitti Asla Matero, ja pronssia Aleksanteri Pulska.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi