1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki lupaa pyöräilijöille parempia aikoja

Pyöräilijöiden turvallisuus paranee tänä kesänä Helsingissä. Kantakaupunkialueen risteyksiin tulee pyöräilijöille omia ryhmittymisalueita, pyörätaskuja autojen ja suojatien väliin. Katuun maalataan iso polkupyörätunnus pyörätaskun merkiksi.

pyöräily
Pyöröilijä ajaa punaisella merkittyä pyörätietä pitkin
YLE

Kaikkiaan pyörätaskuja on luvassa kymmenisen kappaletta. Niistä ensimmäiset ilmestyvät jo ennen kesään Kamppiin ja Etu-Töölöön. Kampissa pyörätaskuja tulee muutamaan vilkkaaseen risteykseen. Etu-Töölössä pyörätaskut maalataan Sibeliuksenkadun ja Topeliuksenkadun risteykseen sekä Runeberginkadun ja Töölönkadun risteykseen

Liikenneinsinööri Marek Salermo Helsingin kaupungilta kertoo, että pyörätaskuilla tavoitellaan entistä parempaa liikenneturvallisuutta.

- Se tekee pyöräilijöistä näkyvämpiä, eli aina kun pyöräilijä tulee risteykseen, hän pääsee autojonon ohi sijoittumaan näkyvään paikkaan heti keulaan. Hän myös pääsee jatkamaan siitä tarkoituksenmukaiseen suuntaan ollen koko ajan autoilijoiden havaittavissa ja muutenkin hyvin sijoittuneena.

Salermon mukaan pyörätaskut helpottavat muutenkin pyöräilijöiden elämää.

- Ei tarvi seistä odottamassa autojen pakukaasussa tai autojen ja reunakiven välissä puristuneena.

Pyöräilyolot Helsingin keskustassa kohenevat alkavana kesänä myös uuden pyörätien myötä. Uusi pyörätie tulee Mannerheimintien itäreunalle.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi