Ex-tangokuningas Amadeus Lundberg: Lööpit pistivät vihaksi

Amadeus Lundberg valittiin tangokuninkaaksi kaksi vuotta sitten, vain 20-vuotiaana. Tuon vuoden aikana hän oli julkisuudessa esillä hyvässä ja pahassa. Sittemmin laulajanalku katosi median kirkkaimmasta valokeilasta. Musiikkia hän tekee edelleen ja keikkailee siskojensa Gildan ja Miritzan kanssa.

Kuva: YLE / Sami Tammi

Heti tangokuningasvuotenaan Amadeus Lundberg oli haluttu artisti. Keikkapaikat ja tanssilavat täyttyivät, kun hän saapui kaupunkiin.

Lundberg nautti siitä, että näki ihmisten pitävän ja liikuttuvan hänen tulkinnoistaan. Siispä hän yritti keskittyi musiikkiin.

Helppoa se ei ollut. Tuoreen tangokuninkaan tekemisiä retosteltiin lööpeissä tiuhaan.

- Aina, kun meni keikkamatkalla huoltoasemalle hakemaan vettä ja pullaa, pakosti huomasti lööpit, mitä siitä seurasi. Joutui aina miettimään, hän kertoo.

Aluksi otsikot eivät häirinneet Lundbergia, mutta kun aikaa kului, puheet alkoivat vaivata.

- Alkoi ärsyttää ja asioita alkoi kaivella. Tuli vihaa.

Laulaja uskoo, että hänen keikoillaan käyneet ihmiset ovat saaneet miehestä erilaisen kuvan kuin otsikot kertovat.

- Lööppijutuissa ei mitenkään myönteisesti yritetty tukea nuorta taiteilijanalkua. En todellakaan kokenut sellaista vaan juuri päinvastoin. Toisaalta esimerkiksi telkkarissa olen saanut olla oma itseni, enkä ole joutunut vääristelyn kohteeksi, Amadeus hymähtää.

Kovat odotukset uudelle levylle

Lundberg kruunattiin Seinäjoen tangomarkkinoiden voittajaksi varsin nuorena, vasta 20-vuotiaana. Uuteen tilanteeseen kasvoi henkisesti nopeasti.

Laulaja myöntää, että ensimmäinen pitkäsoitto ei menestynyt aivan toivotulla tavalla.

- Se ei ollut ihan oikea juttu. Minua ei vielä hirveän hyvin tunneta musiikistani, koska en ole päässyt vielä kunnolla tykittämään. Uudelle levylle on kovat odotukset. Näyttää kivalta, hän hymyilee.

Tangokuningasvuoden jälkeen myös keikkailuun on tullut uusi sävy. Lundberg kiertää parhaillaan konsertoimassa kahden siskonsa kanssa. Gilda Lundberg laulaa taustoja ja Miritza soittaa viulua.

Sisarukset toteavat yhteen ääneen, että nyt kyseessä ovat Amadeuksen konsertit, jossa siskokset jäävät taustalle.

- Tulevaisuudesta ei kuitenkaan tiedä, mitä tapahtuu, Gilda ja Amadeus naurahtavat.