1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuhatkunta ihmistä marssi ydinvoimaa vastaan Helsingissä

Lähes tuhat ihmistä osoitti tiistaina alkuillasta mieltään ydinvoimaa vastaan Helsingin keskustassa. Marssi järjestettiin osana Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden 25-vuotismuistopäivää. Järjestäjät halusivat mielenosoituksella tuoda viestiä myös hallitusneuvottelijoille.

Kotimaan uutiset
Ydinvoimaa vastustaneet mielenosoittajat lähdössä marssimaan Helsingin Rautatientorilta.
Ydinvoimaa vastustaneet mielenosoittajat lähdössä marssimaan Helsingin Rautatientorilta.Yle

Mielenosoitus sujui leppoisasti aurinkoisessa säässä, ja mukana oli kaikenikäisiä. Mielenosoittajat marssivat Rautatientorilta eduskuntatalolle, jossa he muistuttivat uutta eduskuntaa ja tulevaa hallitusta ydinvoiman vaarallisuudesta.

- Mikään ydinvoimala maailmassa ei ole täysin onnettomuusriskistä vapaa. Meidän viestimme on, että ydinvoima on liian riskialtis energiamuoto siihen, että sitä pitäisi Suomeen rakentaa lisää. Haluamme kertoa sen hallitusneuvottelijoille. Eli ei uusia ydinvoimalupia tai rakentamislupia hallitusohjelmaan, sanoi Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristönsuojelupäällikkö Jouni Nissinen YLE Uutisille.

Mielenosoituksen järjestivät Suomen luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Rauhanliitto, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset rauhan puolesta ja Edelleen ei ydinvoimaa -kansalaisliike odottavat kello 17 alkavaan mielenosoitukseen saapuvaksi tuhansia ihmisiä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi