Nokia kertoo keskiviikkona yt-neuvotteluista

Nokia järjestää keskiviikkona mittavia tiedotustilaisuuksia ympäri Suomea. YLE Turun saamien tietojen mukaan Nokia on varannut yt-neuvottelujen aloitustilaisuutta varten koko Turkuhallin.

talous
Nokian pääkonttori Espoossa.
Nokian pääkonttori Espoon Keilaniemessä.Juha-Pekka Inkinen / YLE

Tilaisuuden on määrä alkaa keskiviikkona aamupäivällä kello 11. Esimerkiksi Salosta työntekijät tuodaan linja-autoilla Turkuun.

Myös Tampereella, Oulussa ja Espoossa pidetään tiedotustilaisuudet samaan aikaan. Oulussa tilaisuus pidetään Teatria-konserttisalissa. Espoossa sitä varten on varattu monituhatpaikkainen Barona Areena.

Nokia on tänään jakanut sisäisiä tiedotteita asiasta. Tiedotteessa ei kerrota tilaisuuksien yksityiskohdista enempää.

Nokian viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen ei yhtiön periaatteisiin vedoten suostu vahvistamaan tai kiistämään tietoa, sillä Kaskisen mukaan kyse on yhtiön sisäisestä asiasta.

Nokialla on Suomessa 13 000 työntekijää. Yhtiö kertoi helmikuussa ottavansa ensisijaiseksi älypuhelinalustakseen Microsoftin Windowsin.

Microsoft-liiton on ennakoitu tuovan potkut jopa tuhansille Nokialaisille. Aiemmin Nokia on käyttänyt Symbian- ja Meego-alustoja, joiden kehittäjien työpaikat nyt ovat vaarassa.

Lähteet: YLE Uutiset