Insinööriliitto pelkää potkuja Nokialta parille tuhannelle

Uusi Insinööriliitto on valmistautunut auttamaan Nokialta mahdollisesti irtisanottavia insinöörejä. Liitossa arvellaan, että yhtiön huomisessa tiedotustilaisuudessa voidaan ilmoittaa pahimmillaan parin tuhannen työntekijän potkuista.

talous
Nokian myymälän ovet.
Yle

- Pahaa pelkään, että tulee kohtalaisen iso rysäys, Uuden Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari kommentoi YLE Uutisille.

Porokari uskoo, että vaikka siirtyminen Symbianista Windowsiin on usean vuoden projekti, irtisanomiset painottuvat siirtymäkauden alkupäähän.

- Osa nykyisistä insinööreistä jää ylläpitämään Symbian-järjestelmää, mutta se on pienempi porukka, Porokari arvioi.

Symbian-käyttöjärjestelmää kehittäviä insinöörejä on Suomessa reilut 4 000. Irtisanomiset uhkaavat myös Meego-kehittäjiä, joita on alle tuhat. Insinööriliitossa toivotaan, että mahdollisimman moni Nokian insinööri voisi jatkaa yhtiössä Windows-käyttöliittymän parissa.

- Kun tieto Windowsiin siirtymisestä tuli, aloimme täällä liitossa heti valmistautua. Olemme avanneet nokialaisille oman osion verkkosivuillemme ja käyneet tehtaissa paikan päällä keskustelemassa. Pidämme huolta, että irtisanomisissa kaikki lakipykälät toteutuvat, Porokari sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset