Hyppää sisältöön

Oulun keskustan vartionti alkaa

Keskusta-alueen kesäaikainen vartiointi jatkuu vapun jälkeen kesä - syyskuussa. Tehostetussa vartioinnissa viikonloppuisin vartijat partioivat jalkaisin työasuissaan katu- ja puistoalueilla. Ennaltaehkäisevää partiointia jatketaan päivin ja öin.

Kesävartioinnit aloitettiin vuonna 2002. Keskiviikkona alkavaa vartiointia jatkaa Securitas Oy ajalla 29.4. – 1.5. sekä 1.6. – 13.9.2011.Vartiointia suoritetaan sekä päiväsaikaan että öisin. Sopimus sisältää tehostetun vartioinnin viikonloppuisin koko kesän ajan. Vartiointi on näkyvää, eli vartija-asuiset vartijat liikkuvat puistoissa kävellen.

Tehtävänä on puuttua kaupungin omaisuuteen kohdistuvaan ilkivaltaan ja rikoksiin sekä pyrkiä ennalta estämään niitä. Vartijat ovat tarvittaessa yhteydessä poliisiin ja päinvastoin.

Vartioitavaan alueeseen kuuluvat Kiikelinpuisto, Torinrannan alueet, Vänmanninsaari, Rotuaari, Torikadun ja Saaristonkadun pysäkkialueet, Mannerheiminpuisto, Otto Karhin puisto, Linnansaari, Hupisaarten puistoalueet sekä Tuiran uimarannan puistoalueet.

Vartioinnin avulla pyritään ensisijaisesti suojaamaan kaupungin omaisuutta ja samalla myös parantamaan viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Vartiointi ei rajoita puistojen ja yleisten alueiden asiallista käyttöä.

.
.