1. yle.fi
  2. Uutiset

Doping-juttu: Mika Myllylä ja Pirkka Mäkelä todistavat toukokuussa

Entistä mestarihiihtäjää Mika Myllylää ja Keski-Pohjanmaan keskussairaalassakin työskennellyttä lääkäriä Pirkka Mäkelää kuullaan todistajina STT:n doping-jutussa. Mäkelä astuu todistaja-aitioon 23.05. ja Myllylä 26.05. Pääkäsittely on alkanut keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Mika Myllylä

Hiihtoliiton entiset valmennus- ja johtohahmot Antti Leppävuori, Jari Piirainen ja Pekka Vähäsöyrinki sekä entinen kilpahiihtäjä Jari Räsänen saapuvat syyttäjän ja tuomarin - sekä median - eteen henkilökohtaisesti.

Kuukausi sitten, jutun valmisteluistunnossa, syytettyjä edustivat pelkät asianajajat. Erityisen suuren mielenkiinnon kohteena on Jari Räsänen.

Oikeudessa puidaan törkeää petosta, johon entiset hiihtojohtajat Antti Leppävuori, Jari Piirainen ja Pekka Vähäsöyrinki sekä entinen kilpahiihtäjä Jari Räsänen ovat syyttäjän mukaan syyllistyneet. Syyttäjän mielestä nelikko erehdytti Helsingin käräjäoikeutta, hovioikeutta ja korkeinta oikeutta doping-jutun uutisointia koskeneessa oikeudenkäynnissä vuosina 1998-2000.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi