Hyppää sisältöön

Koululaisesta Jaipurin maharadzha Intiassa

12- vuotias koulupoika on kruunattu Jaipurin maharadzhaksi. Kruunajaisten jälkeen Kumar Padmanabh Sigh toimii myös yhden Intian loistokkaimpiin ja varakkaimpiin kuuluvan suvun päämiehenä.

Padmanabh Sigh saapui pappien kruunattavaksi palatsiin perinteiseen tapaan valkoisiin pukeutuneiden palvelijoiden heiluttaessa viuhkoja.

Jaipurin maharadzhan titteli lakkautettiin virallisesti, kun Intia itsenäistyi Britanniasta vuonna 1947. Kuninkaalliset perheet nauttivat kuitenkin suurta kunnioitusta paikallisten asukkaiden keskuudessa entisissä valtakunnissaan. Entiset kuninkaalliset saivat myös pitää uudistuksen jälkeen osan palatseistaan, arvokkaista koruistaan ja antiikistaan.

Padmanabh Sigh periikin arvokkaita alueita ja kiinteistöjä Jaipurissa, mutta myös vuosikymmeniä omaisuudesta riidelleen suvun johtopaikan. Suvun riitelyn takia edellinen maharadzha päätti adoptoida pojan, jotta omaisuus ja kruunu periytyisivät suoraan hänelle.

Padmanabh Sighin iso-isä, poolon pelaajana kunnostautunut Sawai Bhawani Singh kuoli kaksi viikkoa sitten. Häntä pidetään virallisesti Jaipurin viimeisenä maharadzhana, koska hänet kruunattiin ennen kuin kuninkaalliset etuoikeudet poistettiin.