1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Elojazz tarjoilee värikästä rytmimusiikkia

Elojazz julkisti keskiviikkona tulevan kesän artistikattauksen ja samalla käynnistyi tapahtuman lipunmyynti. Festivaalin kulmakivenä ovat kokoonpanot suomalaisen jazzmusiikin huipulta ja väriä tapahtumaan tuovat kansainväliset artistit.

musiikki
Elojazz
YLE / Arto Veräjänkorva

Perjantaina Aittatorin lavalla astelee trumpetisti ja laulaja Leroy Jones New Orleansista. Leroy Jonesin kanssa lavalle saapuu kotimainen Spirit Of New Orleans. Viime vuonna Yrjö-palkittu saksofonisti Joonatan Rautio tuo Aittatorille afrolla ja funkilla maustetun jazzyhtyeensä Nassaun Fasaani. Perjantai-illan päätteeksi kuubalainen laulajakaksikko Laritza Silverio Rojas ja Nicolás Lazo Zubieta tarjoilee salsamusiikkia Oulu All Star Big Bandin kera.

Lauantain aloittaa Aittatorilla Ricky-Tick Big Band, jonka musiikki on svengaavaa 2000-luvun big band-jazzia Duke Ellingtonin perinteitä kunnioittaen. Kitaristi Valtteri Pöyhösen luotsaama kotimaisten kärkijazzareiden kokoonpanossa on useita kansainvälisesti arvostettuja suomalaisia jazzhahmoja.

Rytmimusiikin juhlaa jatkaa Oulu Radion aalloiltakin tuttu Teppo Mäkysen ja Johanna Förstin yhteistyöstä syntynyt Jo Stance. Lauantai-illan kruunaa Heikki Silvennoinen, suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja, joka on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Heikki Silvennoinen on vaikuttanut monen legendaarisen yhtyeen, kuten Q.Stonen ja SF Bluesin, riveissä.

Festariklubipaikkana toimii Vanha Paloasema, jossa vierailee perjantaina New Yorkista saksofonisti Jacam Manricks ystävineen ja lauantaina kuullaan uraauurtavan DJ:t ja live-artistit yhdistävä klubikonsepti Töpseliklubi. DJ Untamon ja Jatsipetsin vieraina ovat trumpetisti Jukka Eskola ja saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival.

Päivisin tarjolla on ilmaiskonserteissa Jumprun patiolla ja Tervasoihdun terassilla. Risto Järvenpää tuo tuttuun tapaan sunnuntaina koko perheen Lastenjatsit Ainolanpuistoon.

Elojazz järjestetään 4.-7.8.2011.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi