Sisävesilaivat tarjoavat ensi kesänä parastaan

Sisävesilaivojen kevätkunnostukset ovat kiivaimmillaan. Kaikki pitäisi saada valmiiksi ennen jäidenlähtöä. Tilausristeilyt käynnistyvät 6. toukokuuta, mikäli Kallavesi on vapaana jäistä.

sisävesiliikenne
Mies maalaa risteilyaluksen aitaa.
YLE / Heidi Törnroos

Kuopion satamalaiturin kyljessä lepäävä M/S on saanut puhtaan valkoisen maalin kylkiinsä. Myös Salmetar, Osmo ja Puijo ovat saaneet ehostusta osakseen. Tänä talvena on isommilta remonteilta säästytty, kertoo Koski-Laiva Oy:n toimitusjohtaja Seppo Pirinen.

Koski-Laivat lähtevät kesäkauteen myönteisin odotuksin. Ainakin normitulosta, noin 30 000 asiakasta odotellaan. Uutena tuotteena yhtiö tarjoaa säännöllisen laivavuoron Rauhalahteen, Kesäteatteriristeilyn heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin.

Kuopion Roll Risteilyt uskoo viime kesän ennätysmäärän, lähes 50 000 matkustajaa, heijastuvan myös tulevaan kauteen. Toimitusjohtaja Noora Kivi odottaa selvää kasvua tavallisen kesän kävijämääriin.

Nyt panostetaan palveluihin

Kuopion Roll Risteilyt panostaa ensi kaudella runsaasti uusiin palveluihin. Ukko-laiva saa kuljetettavakseen "Ruokaile ja risteile" -asiakkaita lounaan ja illallisen merkeissä sekä erityisesti lapsiperheitä. Perheen pienimmistä pidetään huolta Puosu-poika Henkan seikkailuretkellä, joka lähtee laiturista iltapäivisin klo 14.30.

Uutta ovat myös Hietasaloon tehtävät Beach party -risteilyt, Elvis-risteilyt ja torstaitanssit. Kesän komediaristeily on myyty loppuun jo ennakkoon.

Neljäs uutuustuote on illalla viimeisen risteilyn jatkeena satamalaiturissa pidettävä happy hour, joka tarjoaa laivan käyttöön satamassa aikaa viettäville 21-22 saakka.

Lähteet: YLE Savo / Heidi Törnroos