OP-Pohjola tuo Ouluun kehitysyksikkönsä

Op-Pohjola perustaa Ouluun 150 henkilöä työllistävän kehitysyksikön. Op-Pohjolan mukaan Oulu ja sen lähiympäristö tarjoavat yritykselle erinomaisen kehitysympäristön. Yksikön perustaminen Ouluun on hyvä uutinen Nokialta irtisanottaville.

Kuva: Yle

OP-Pohjola-ryhmä perustaa uuden, sähköiseen liiketoimintaan ja erityisesti finanssipalvelujen mobiilisovelluksiin keskittyvän kehitysyksikön Ouluun. Tämän lisäksi Ouluun aletaan rakentaa finanssiryhmän muihin ICT-palveluihin liittyvää osaamisyksikköä.

Toiminta aloitetaan vaiheittain ja sen arvellaan työllistävän tulevaisuudessa yhteensä 150 henkilöä.

Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhisen mukaan Oulu ja sen lähiympäristö tarjoavat OP-Pohjolalle erinomaisen kehitysympäristön.

- Oulun alue on elinvoimainen, merkittävä osaamiskeskus, missä yhdistyy vuosikymmenien saatossa kertynyt teknologinen huippuosaaminen sekä yritysten tiivis yhteistyö yliopiston ja akateemisten tutkimuslaitosten kesken.

Business Oulun johtajan Juhani Ala-Mursulan mukaan yksikön tulo Ouluun on hyvä uutinen. Nokialta irtisanottaville saattaa löytyä töitä uudesta yksiköstä.

Vuonna 1996 OP-Pohjola-ryhmä toi ensimmäisenä Euroopassa markkinoille verkkopankin. Pankki- ja vakuutussektorin palvelut ohjautuvat teknologian seuraavassa kehitysaallossa yhä voimakkaammin mobiililaitteisiin.

-Haluamme varmistaa, että olemme kehityksen kärjessä riittävän suurella panostuksella myös tulevaisuudessa, Karhinen jatkaa.

Suomen suurimman finanssiryhmän, OP-Pohjolan palveluksessa oli vuoden 2010 lopussa noin 12 500 henkilöä. ICT-asiantuntijatehtävissä työskentelee tällä hetkellä jo yli 600 toimihenkilöä.