1. yle.fi
  2. Uutiset

Poskisuudelma triplakertoimella

Tulevan perjantain kuninkaallinen häähumu on innoittanut britit spekuloimaan mitä villeimmistä aiheista: Löytääkö prinssi Harry tulevan vaimonsa isoveljensä häistä? Unohtaako bestmanina toimiva Harry ottaa sormuksen mukaan kirkkoon? Mihin William suutelee Katea Buckinghamin palatsin parvekkeella? Jauhaako Kate Middletonin äiti purkkaa hääseremonian aikana? Nukahtaako prinssi Philip kesken seremonian? Ja sokerina pohjalla: jätttääkö Kate Williamin alttarilla?

Ulkomaat
Nora Kajantie
Jyrki Valkama/YLE

Kaikista ylläolevista voi myös lyödä vetoa.

Tekisi mieli sanoa ”hulluja nuo britit”, mutta vedonlyönnillä on täällä vankat perinteet, jotka ulottuvat pitkälle perinteisen jalkapalloliigan ulkopuolelle. Viime kevään vaalien alla tein juttua brittiläisten poliittisesta vedonlyönnistä. Mielenkiintoista oli se, että historiallisesti katsottuna vedonlyöjien veikkaukset osuvat usein oikeaan vaalien lopputulosta silmällä pitäen.

Vedonlyöjät olivat oikeassa jälleen viime keväänä, kun he pistivät puntansa likoon sen puolesta, että konservatiivit voittavat vaalit, mutta eivät saa ehdotonta enemmistöä parlamenttiin. Syy tarkkuuteen lienee se, että poliittista vedonlyöntiä harrastavat aiheeseen vihkiytyneet ihmiset. Miten on sitten häävedonlyönnin laita?

Kuninkaallisista häistä lyövät vetoa sekä monarkian superfanit, sen vihaajat että sisäpiiriläiset, jotka yrittävät tahkoa lisätienestiä varman tiedon perusteella. Jos tämä sekametelisoppa on arvioissaan yhtä tarkka kuin ne, jotka lyövät vetoa vaaleissa, voimme ennustaa seuraavaa häistä ja parin tulevaisuudesta:

- Kate astuu kirkkoon kello11.00 - 11.03 välisenä aikana.

- Katella on Spencer-perheen tiara päässään.

- Morsiuspuvun laahus on alle 2,5 metriä pitkä (Dianan laahus oli 7,6 metriä pitkä).

- Kuningattaren hattu on keltainen.

- Elton John soittaa häävastaanotolla.

- Ensimmäinen häätanssi pyörähdetään James Bluntin You’re Beautiful -kappaleen tahtiin.

- Hääillallisen pääruoka on naudanliha.

- Kate lähtee häämatkalle Victoria Beckhamin suunnittelemassa asussa.

- Katen ja Williamin ensimmäinen lapsi syntyy vuonna 2012.

- He ovat yhdessä kymmenvuotishääpäivänään.

Jos löisin ikinä vetoa, pistäisin rahani sen taakse, että he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Realisti? Ehkä en. Wannabe-romantikko? Kyllä!

Lähteet: Nora Kajantie Kirjoittaja on Ylen häälähetyksen selostaja ja Lontoossa asuva toimittaja

Lue seuraavaksi