Itsetehty toffee on lisäaineeton namu

Kotona voi helposti tehdä toffeeta. Tarvitset vain kermaa, sokeria ja siirappia!

Toffee
Itsetehtyä toffeeta
Tummemmassa toffeessa on mukana kaakoajauhetta noin ruokalusikallinenYLE

Sekoita kattilassa kaikki aineet keskenään ja kiehauta seosta vartin verran koko ajan sekoittaen. Toffee on valmis, kun seos muuttuu liisterimäiseksi. Seoksen kuuluu kiehua sekoittaessa. Toffee kiehuu helposti yli, joten lämpötilaa kannattaa tarkkailla.

Kun toffee on muuttunut liisterimäiseksi ja alkaa sekoittaessa irrota pohjasta, tiputa pieni tippa toffeeta kylmään veteen vesilasiin. Jos toffee jähmettyy ja siitä pystyy muotoilemaan pienen pallon, on toffee valmis. Liian kauan keitettäessä toffee voi muuttua sitkeäksi. Jos toffee ei ole kiehunut tarpeeksi kauan se ei jähmety.

Kaada valmis seos leivinpaperille, levitä toffee lusikan avulla ohueksi levyksi ja anna jäähtyä. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla uunipellin hetkeksi jääkaappiin, jolloin toffeen leikkaaminenkin helpottuu.

Leikkaa levystä sopivia suupaloja nautittavaksi. Jos kaakao puuttuu, niin toffeesta tulee kinuskimaisempaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala