1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Täällä Tallinna

Olkinäyttämö avautuu Tallinnassa

Tallinnan kulttuuripääkaupunkivuoden suurin rakennelma, oljesta tehty näyttämö avautuu viikonvaihteessa. Viiden kuukauden ajan se toimii kulttuuritapahtumien kehtona, ja katoaa katukuvasta syksyn tultua.

Kuva: Tallinn 2011

Väliaikaisella näyttämöllä tullaan näkemään kesän kuluessa näytöksiä ja installaatioita niin paikallisilta kuin kansainvälisiltäkin taiteilijoilta; mm. Kristian Smedsiltä.

Rakennelma toimii myös yleisenä kaupunkitilana. Rakentajien mukaan sitä sopii käyttää viihtymiseen aina aamujumpasta aavalla ulapalla lentävien lintujen ihailuun.

Ympäristöystävällinen olki on edullinen rakennusmateriaali, ja laaja rakennelma sisältääkin mm. suuren hallin, kahvilan, lasten ulkoleikkipaikan sekä pienen urheiluareenan. Rakennelman kustannusarvio on hieman alle 147 000 euroa.

Kansainvälisesti arvostetun videotaiteilija Ene-Liis Semperin ideasta syntynyt NO99 Straw Theatre sijaitsee aivan Tallinnan Vanhan kaupungin kupeessa, Skoone Bastionin kukkulalla.

NO99-teatterin suurhankkeen avajaisia vietetään Tallinnassa lauantaina, 30. huhtikuuta.

Esitysten päätyttyä syyskuun lopussa tullaan olkirakennelma hävittämään kaupunkikuvasta, sillä kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Vanhan kaupungin uudisrakentaminen on tiukasti säädeltyä.