1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Catherine Middletonin hääpuku kuin Grace Kellyllä

Catherine Middletonin hääpuku muistutti hyvin paljon Grace Kellyn vuonna 1956 häissään käyttämää pukua. Satiinipuku on Alexander McQueenin muotitalon pääsuunnittelijan Sarah Burtonin käsialaa. Hovin mukaan morsian osallistui tiiviisti puvun suunnitteluun.

Ulkomaat
Kate Middleton matkalla hääkirkkoon.
Tiukasti salattu Kate Middletonin hääpuku on viimein paljastunut. Puku on Alexander McQueenin muotitalon pääsuunnittelijan Sarah Burtonin käsialaa. Hovin mukaan morsian osallistui tiiviisti puvun suunnitteluun.

Arvailut puvun suunnittelijasta osuivat oikeaan, sillä brittilehdissä kerrottiin jo monta viikkoa sitten Sarah Burtonin olevan puvun suunnittelija.

Norsunluun värinen puku on ennakkoarvailuiden mukaisesti pitkähihainen ja siinä on 2,7 metriä pitkä laahus. Puvun hihat ja yläosa ovat käsintehtyä englantilaista pitsiä.

Morsiamen päässä oli huntu ja tiara. Tiaran morsian lainasi kuningatar Elisabetilta. Kuningatar sai vuonna 1936 tehdyn tiaran 18-vuotissyntymäpäivälahjakseen. Korvakorut olivat lahja morsiamen vanhemmilta.

Morsiuskimppu oli kuninkaallisten perinteiden mukaisesti tehty valkoisista kukista. Kimpussa oli kieloja, hyasintteja, murattia ja harjaneilikoita (englanniksi sweet william). Mukana oli myös perinteisesti kuninkaallisissa hääkimpuissa oleva myrtinoksa. Kuningatar Viktorian ajoista lähtien kuninkaallisiin kimppuihin on sijoitettu myrtinoksa tuottamaan onnea hääparille.

Perinteiden mukaisesti morsiuskimppu jäi vihkikirkossa olevalle tuntemattoman sotilaan haudalle.

Lähteet: YLE Uutiset / Jussi Nurminen

Lue seuraavaksi