1. yle.fi
  2. Uutiset

Kookospannacottaa ja aprikoosia

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa herkullinen kookospannacotta ja aprikoosit. Tämän jälkiruuan tekemiseen kannattaa varata vähän aikaa ja aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä. Ohje on neljälle.

Voita & Sokeria
Kookospannacottaa ja aprikoosia
YLE/Procam

Tarvitset:

1 tlk (400ml) kookosmaitoa

2 dl kuohukermaa

5 liivatelehteä

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

I ps (n.200g) kuivattuja aprikooseja

1dl appelsiinimehua

1dl sokeria

Koristeluun:

kookoshiutaleita

granaattiomenan siemeniä

sitruunamelissaa

Edellisenä päivänä:

Laita kuivatut aprikoosit likoamaan ja anna liota runsaassa vedessä vähintään yön yli.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kookosmaito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna kunnes seos on melkein kiehuvaa. Lisää liivatelehdet ja kaada seos joko suurempaan tarjoiluastiaan tai pienempiin annosvuokiin. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään yön yli.

Tarjoilupäivänä:

Keitä appelsiinimehua ja sokeria kunnes seos on hieman muuttunut siirappimaiseksi. Paloittele liotetut aprikoosit neljään osaan ja sekoita appelsiinisiirapin kanssa. Paahda kookoshiutaleita kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.

Koristele pannacotat tarjoillessa aprikooseilla, paahdetuilla kookoshiutaleilla halutessasi granaattiomenan siemenillä sekä sitruunamelissalla.

Ohje: Maria Jokela

Lue seuraavaksi