Nettikommentoijat huolestuivat peruskoululaisten tasosta

Peruskoululaisten taidot näyttävät huonontuneen 2000-luvun kuluessa. Vantaalla tehty seurantatutkimus paljastaa ysiluokkalaisten osaamisen heikentyneen dramaattisesti kuudessa vuodessa. Nettikommentoijat ovat huolestuneita lastensa opetuksesta ja rapautuvasta sivistyksestä.

Kotimaa
Lapsi piirtää liikenneympyrää.
YLE

Nimimerkki Rudolf puoltaa yksityiskouluja.

"Pitää varmaan alkaa perustamaan yksityiskouluja, että edes ne joilla on lukuhaluja saisivat käydä koulunsa rauhassa. 1000 oppilaan ghettokouluissa pilataan kaikki."

Nimimerkki Tätä on tilattu miettii ihmisen arvoa mittaavia tekijöitä.

"Yleissivistävän koulutuksen arvostus on Suomessa laskenut jatkuvasti. Koulutus ei takaa työtä eikä elintasoa ja ihmisen arvo mitataan rahan ja omaisuuden perusteella. Siksi nämä tulokset eivät hämmästytä."

Nimimerkki Äeti muuttaisi aika monta asiaa.

"No niin. Eikun suurentakaa vielä luokkakokoja ja lakkauttakaa alle sadan oppilaan kouluja lisää säästöihin vedoten, niin saatte tulokset vieläkin huonommiksi. Ja kun otatte tavoitteen, että koulumatkan pituuden tulee kaikilla tasapuolisesti kestää vähintään tunnin suuntaansa, niin jo tulokset rapisee entisestään. Hyvin on asiat hoidettu, joo!"

Nimimerkki Rakkaus on välittämistä ja osallistumista toisi perheet yhteen.

"Vanhemmat, katsokaa itseänne peilistä. Antakaa lapsillenne aikaa! Pois tietokone, kännykät ja pelikonsolit. Syökää yhteinen ateria, käykää kävelyllä ja tehkää yhdessä lasten läksyt edes kerran viikossa. Aikaa on kaikilla yhtä paljon, nykyisin ollaan silti yhdessä aivan liian vähän perheen kesken."

Nimimerkki ope purkaa peruskoulun kivijalkaa.

"Peruskoulun on viimeistään nyt syytä mennä itseensä. Opetusmenetelmät ovat suoraan teollisen vallankumouksen alkuajoilta - tiedonkäsitys staattinen, ihmiskäsitys mekanistinen ja oppimiskäsitys behavioristinen."

Nimimerkki Tunnollisen oppilaan vanhempi nääntyy tietokuorman alla.

"Kuinka moni on lukenut lapsen rinnalla hänen läksyjään niin paljon, että tietää, kuinka paljon tänä päivänä peruskoululaisen olisi osattava? Tietomäärä oppikirjoissa on huikean paljon suurempi kuin meillä keski-ikää lähestyvillä aikoinaan."

Lähteet: YLE Uutiset