1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhlakonserttia treenataan Tornion Musiikkitalolla

Tornion Pop&Jazz Konservatorio järjestää 10-vuotisjuhlakonsertin Hannulanmäen Jäähallissa 14. toukokuuta kello 19 alkaen. Mukana on paljon opiskelijoita menneiden vuosien ajalta, musiikkia ja hauskanpitoa.

konsertit
Konsertissa soi muun muassa 70-luvun diskoa ja James Bond -aiheista musiikkia.YLE / Hannu Rekilä

Taiteellinen tuottaja Tuomas Lampela kertoo, että kyseessä on konservatoriossa opiskelleiden yhteinen konsertti, jossa esitellään monipuolisesti parhaita paloja kymmenen vuoden ajalta.

- Tässä konsertissa on noin 30 kappaletta, ja kestoa tulee yhteensä kaksi tuntia. Tämä on kokoelma meidän vanhoista suurproduktioista, joita olemme esittäneet. Nyt mahtuu ainakin yleisöä, kun olemme jäähallissa, Lampela iloitsee.

Mukana on siis suomalaista rokkia ainakin Ultra Bran toimesta, sekä Blues Brother -leffasta tuttuja kappaleita. Mitä muuta on luvassa?

- Meillä on esimerkiksi kitarasankari Santanan musiikkia useiden vierailevien kitaristien myötä, sekä muun muassa 70-luvun diskoa ja James Bond -produktiosta kappaleita.

Opiskelijoiden taidonnäyte

Jo valmistuneita opiskelijoita on mukana 16, ja heidän mukaan saamisensa oli Lampelan mukaan helppoa.

- Ei tarvinnut paljon houkutella, vaan he suostuivat heti. Ilmeisesti he ovat tykänneet opiskella täällä, kun ainoat kieltäytymiset ovat tulleet muiden työkiireiden takia, Lampela kertoo.

Lampela toteaa, että konsertti on samalla myös jonkinlainen luokkakokous menneiden vuosien opiskelijoiden kesken. Samalla kaikki yleisössä mukana olevat saavat nyt nauttia parhaista paloista.

Itsevarmuutta täynnä kohti konserttia

Blues Brothers -elokuvan musiikkia esittävät muun muassa jo valmistunut opiskelija Saara Takalo-Kastari, sekä konservatorion toisen vuoden opiskelija Antti Saarilampi.

Tuleva konsertti ei ainakaan vielä opiskelijoita jännitä.

- Tapahtumaan on vielä monta viikkoa aikaa, joten ei ole vielä ehtinyt jännittämään. Me treenataan nämä kappaleet sen verran hyvin etukäteen, että uskoisin tämän menevän itse konsertissa ihan hyvin, Takalo-Kastari ja Saarilampi toteavat.

Millaiset ovat taiteellisen tuottajan Tuomas Lampelan odotukset varsinaisen ensi-illan yleisömäärästä?

- Ei sitä tarvitse edes miettiä, sillä jäähalli tulee olemaan täynnä. Eli 2500 katsojaa odotamme tapahtumalle, Lampela toteaa itsevarmasti.

Lähteet: YLE Perämeri / Hannu Rekilä

Lue seuraavaksi