Liikkuva veripalvelu kiertää lakeudella

Suomen punaisen ristin liikkuva veripalvelu kiertää toukokuun ajan pohjalaismaakunnissa. Kiertue alkaa tänään Alavudelta ja päättyy kuun lopussa Kauhajoelle.

veripalvelu
Mies luovuttaa verta.
YLE

Suomen punaisen ristin liikkuvan veripalvelun esimiehen Pia Karan mukaan pohjalaiset käyvät säännöllisemmin ja aktiivisemmin luovuttamassa verta kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asuvat. Hän arvelee, että pohjalaiset kokevat verenluovuttamisen lähes kansalaisvelvollisuutena ja perinteenä.

- Esimerkiksi Pietarsaaressa meillä on aika kova tavoite. Toivomme, että saisimme 170 veripussia per päivä. Samoin esimerkiksi Kauhajoella on myös kova tavoite: vähän yli sata pussia päivässä, Pia Kara selvittää.

Säännöllisesti

Kiertue on jo toinen tänä vuonna ja loppuvuonna järjestetään vielä kolmaskin turnee. Pia Kara kertoo, että kiertueen tärkein tavoite on saada veren luovuttaminen säännölliseksi.

- Tähtäämme ehkä tällä hetkellä eniten siihen, että saisimme ihmiset luovuttamaan säännöllisesti. Ei niin, että käydään yhden kerran joskus vaan. Toivomme, että mukaan tulleet kävisivät vähintään kaksi-kolme kertaa vuodessa luovuttamassa. Muun muassa tämän säännöllisyyden vuoksi me järjestämme näitä kiertueita.

Lähteet: YLE Pohjanmaa