Nuorten ääni kuuluu kesän SuomiAreenassa

Nuoret ovat mukana kesän SuomiAreenassa aiempaa näkyvämmin ja kuuluvammin. SuomiAreenan 2011 pääyhteistyökumppani on sosiaali- ja terveysministeriö, joten keskusteluissa etsitään myös teitä sosiaalisesti kestävään kehitykseen. SuomiAreena -viikko tuo isäntäkaupunkiin Poriin jälleen ison joukon niin politiikan, talouden urheilun kuin taiteenkin huippunimiä. .

SuomiAreena
Köyhyyden monet kasvot - mistä ratkaisu? Keskusteluun osallistui sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula (kesk.), Sirpa Asko-Seljavaara (kok.) sekä Eero Heinäluoma (sd.).YLE / Jari Pelkonen

SuomiAreenan 2011 kesän tapahtumat levittäytyvät 11.–15.7. paitsi synnyinkaupunkiinsa Poriin, myös Nakkilaan, Kokemäelle ja Merikarvialle. Nuoret ovat aiempaa näkyvämmin ja kuuluvammin keskusteluissa mukana.

SuomiAreenan varaslähtö otetaan Merikarvialla Krookan satamassa 9.7., kun puhutaan kesämökkeilystä ja Selkämeren kansallispuistosta. Maanantaina 11.7. Nakkilassa Villilän kartanossa keskustellaan kulttuuriyrittäjyydestä sekä elokuvasta. Samana maanantaina Porin kaupunginvaltuusto pitää istuntonsa kansan keskellä Porin Eetunaukiolla.

Maataloutta ja terveyttä

Suomalaiseen maatalouteen ja sen kipupisteisiin SuomiAreenassa paneudutaan tiistaina 12.7. Anttilan tilalla Kokemäellä. "Tappaako markkinaehtoisuus suomalaisen maatalouden?" -otsikolla käytävään keskusteluun odotetaan paikalle myös uutta maa- ja metsätalousministeriä.

Tämän kesänSuomiAreenan pääyhteistyökumppani on sosiaali- ja terveysministeriö. Ministeriön kahdessa keskustelussa etsitään teitä sosiaalisesti kestävään kehitykseen. Esillä ovat muun muassa terveyden edistäminen, työhyvinvointi ja sosiaalinen tasa-arvo.

Downshiftaamisen seuraukset

Torstaina 14.7. keskustelujen ytimessä on suomalainen työelämä. Silloin pohditaan muun muassa miten työllistetään osatyökykyiset ja mitä seuraisi laajamittaisesta downshiftaamisesta?

Miehet ja pojat pääsevät esille perjantaina 15.7. Ratkaisuja hakevassa keskustelussa kysytään: miten lisätä miesten terveyttä ja elinvuosia, miten työ ja perhe-elämä sovitetaan paremmin yhteen, miten saada parisuhteeseen kipinää? Kumpaankin keskusteluun ovat tulossa uudet sosiaali- ja terveysministerit.

Nuoret näkyvät ja kuuluvat

Nuoret ovat mukana SuomiAreena-viikolla aiempaa näkyvämmin. Lukiolaisten liitto tuo Poriin kymmeniä aktiivejaan. Kouluissa on myös politiikan harrastus kasvussa, iso joukko porilaisia, oululaisia ja raumalaisia nuoria tuo terveisensä nykypoliitikoille.

SuomiAreena klassikosta on mukana muun muassa MTV3:n "Hallitus vs. oppositio"-tentti. MTV3 lähettää koko SuomiAreena-viikon Huomenta Suomi -ohjelmansa Porista.

Kaikkiin SuomiAreenan tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat maksuttomia.

Lähteet: YLE Satakunta