Uusi kilpailija Kajaanin kiinteistönvälitykseen

Kilpailu Kajaanin kiinteistönvälityksessä kiristyy entisestään. Open Market -niminen yhtiö hakee parhaillaan asuntomyyjiä Kajaaniin perustettavaan toimipisteeseensä. Yhtiön mukaan Kajaanissa on vielä tilaa uusille välittäjille, vaikka kilpailu onkin kovaa.

kiinteistönvälitys
Asuntonäyttö
Suomessa asuntokauppojen lukumäärä lisääntyi 4,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.YLE

Open Market -kiinteistönvälityksen varatoimitusjohtaja Pentti Kämäräisen mukaan Kajaanin myyntikonttori on tarkoitus avata elokuun alussa.

- Kajaanin markkina ei ole vielä kyllästetty, vaikka kilpailua onkin. Haluamme olla Kajaanissa läsnä myös siksi, että kainuulaisetkin ostavat ja myyvät asuntoja muissa suurissa kaupungeissa, joissa jo olemme mukana.

Amerikan meininkiä asuntokauppaan

Open Market -kiinteistönvälitysyhtiö tarjoaa omia välityskohteitaan myös kilpailijoiden myytäväksi. Kämäräisen mukaan liikeidea on peräisin Yhdysvalloista, jossa markkinoilla olevat asunnot ovat useiden välittäjien listoilla yhtä aikaa.

- Perinteisistä yhtiöistä monet eivät halua toimia tällä tavalla, mutta me haluamme tätä kokeilla. Toki pyrimme itsekin myymään meille välitettäväksi annetut kohteet, mutta emme ole niin sisäänpäinkääntyneitä, ettemmekö tee kauppoja jos kilpailijalla on ostaja meidän välityksessä olevalle asunnolle, Kämäräinen sanoo.

Open Market -yhtiön Kämäräinen korostaa, etteivät he ole mikään halpayhtiö, vaan perivät itsekin normaalin kilpailuasetelman mukaisia välityspalkkioita.

- Koetamme saada markkinaosuutta aktiivisella otteella. Haastamme erityisesti vanhoja, pankkisidonnaisia välittäjäyhtiöitä, joiden päätavoitteena on myydä asiakkaille pitkiä pankkilainoja sen sijaan, että yrittäisivät tehdä kannattavaa kiinteistönvälitysbisnestä, sanailee Kämäräinen.

Lähteet: YLE Kainuu / Ville Kinnunen