Bin Laden -operaatio vahingossa Twitteriin reaaliajassa

Pakistanilainen, Abbottabadissa asuva tietokoneohjelmoija kuvaili CIA:n operaation reaaliaikaisesti Twitterissä. Hän ei kuitenkaan tiennyt, mitä oikeastaan oli tekeillä.

Ulkomaat

33-vuotias ohjelmoija Sohaib Athar havahtui puolenyön jälkeen voimakkaaseen helikopterin ääneen. Athar oli muuttanut perheensä kanssa Lahoren suurkaupungista Abbottabadiin juuri sen hiljaisuuden takia, joten hän kiinnitti poikkeukselliseen ääneen huomiota.

Athar teki sen, mitä kuka tahansa liveblogi-harrastaja olisi tehnyt: kertoi tapahtumasta Twitterissä. Ensimmäinen viesti kuului: "Helikopteri leijailee Abbottabadin yläpuolella klo 1 aamuyöllä".

Pian helikoptereita oli useita. Alkoi taistelu, jota Athar raportoi kuulohavaintojensa perusteella. Hän arveli, että kahakan aikana yksi lentokone olisi pudotettu. Athar kertoi pommien tärisyttävän ikkunoita ja myös kaupungissa liikkuneista huhuista.

Kahdeksan tunnin aikana Atharin koneelta lähti 35 twiittiä. Vasta tämän jälkeen hän saattoi vahvistaa, että Osama bin Laden oli surmattu Abbottabadissa.

- Siinä meni naapurusto, hän kiteytti tuntemuksensa.

Lähteet: AP