1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puutarha-alan vähittäiskauppa

Puutarhamyymälät avautuivat

Eteläisessä osassa Lappia pihoilla ja puutarhoissa käy jo melkoinen hyörinä. Kun pihoilla tulee vipinää, niin elämä viriää myös puutarhamyymälöissä, pienissä ja suurissa. Ovet avautuvat.

Puutarha-alan vähittäiskauppa
Jättitorin kauppias Oiva Niemelä tietää, millä puutarhakauppa avataan. Tarvitaan säkkikaupalla kalkkia, lannoitteita ja multaa.YLE / Jorma Korhonen

Pohjoisemmassa Lapissa puutarhatyöt saavat vielä odottaa.

Talven jäljiltä paikkoja laitetaan kuntoon, haravoidaan ja lapioidaan. Nyt pihoilla onkin paras aika tehdä perushoitotöitä, kalkita ja lannoittaa.

Kauppias Oiva Niemelä käyskenteli tyytyväisenä Jättitorin kesäpihalla Kemijärvellä. Liike vietti kesän avausta ja pihamaalla oli kovasti porukkaa. Avauspäivänä kysyttiin maanparannuskalkkia ja multaa. Suuret säkkipinot liikkeen pihamaalla ovat takeena siitä, että tavaraa riittää kaikille.

- Yksi täysperävaunullinen on tullut ja lisää tulee...

Niemelä sanoo, että tuokempana tulevat myös kesäkukat. Ne toimittaa Lapin tarha Rovaniemeltä.

Jättitorilta puutarhaihminen löytää myös monenlaista muuta tarvekalua. Pihan- ja puutarhanhoidossa kun eivät pelkät kädet riitä. Tarvitaan haravaa, lapiota, kuokkaa ja ties mitä. Kastelutarvikkeet; kannut, letkut ja liittimet ovat luku sinänsä.

Viime syksynä Jättitori lopetti vanhassa muodossaan, eli monitavarakauppana. Nyt liike palvelee kesän nimenomaan puutarhamyymälänä. Muuten kauppias Oiva Niemelä on suuntautunut kiinteistöbisneksen puolelle.

- Tilauksesta kyllä saamme vaikka minkälaista tavaraa, traktoreista peltikattoihin, Niemelä lupaa. Liikemies ei pääse tavoistaan.

Lähteet: YLE Lappi / Jorma Korhonen

Lue seuraavaksi