Ban Ki-moon: Osama bin Ladenin kuolema on vedenjakaja

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon nimitti bin Ladenin pysäyttämisen päivää vedenjakajaksi terrorismin vastaisessa taistelussa. Myös YK:n turvallisuusneuvosto kiitteli Osama bin Ladenin kuolemaa maanantainsessa lausunnossaan.

Ulkomaat
Ban Ki-moon
REUTERS

Uutinen al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin kuolemasta kirvoitti kiitoksia YK:n turvallisuusneuvostolta. Viidentoista maan neuvosto antoi bin Ladenin kuolemaan liittyen harvinaisen yksimielisen lausunnon. Neuvosto iloitsi siitä, ettei bin Laden ei enää ikinä voi johtaa terroristisia hyökkäyksiä maailmassa.

Neuvosto kehotti kaikkia maita valppauteen ja yhteistyöhön terroritekojen suunnittelijoiden, toteuttajien ja rahoittajien saattamiseksi oikeuden eteen. Neuvosto painotti, ettei mikään peruste päde viattomien ihmisten murhaamisen puolusteluksi.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kertoi olevansa helpottunut ja nimitti bin Ladenin pysäyttämisen vedenjakajaksi terrorismin vastaisessa taistelussa. Al-Qaidan iskut ovat koskettaneet monia ihmisiä monissa maissa, ja siksi Ki-moon kehotti nyt muistamaan al-Qaidan uhreja ja uhrien perheitä ympäri maailman.

Lähteet: Reuters, AFP