Yle aloitti teräväpiirtolähetykset

Ylen teräväpiirtokanava YLE HD on aloittanut lähetykset. Kanavalla lähetetään ensimmäisten kahden viikon aikana samaa ohjelmaa kuin TV2:lla kello 17 - 23. Kanava on katsojille maksuton.

Kuva: Yle

Teräväpiirtokanavan näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia väestöstä. Kanavan välittää palveluntarjoaja nimeltään TV Viihde.

Ylen HD-kanava näkyy TV Viihteen HD-asiakkaiden kanavavalikoimassa F-kanavanipussa. Antenniverkossa kanavan vastaanottamiseen tarvitaan Antenna HD Ready -merkitty vastaanotin sekä ohjelmakortti, jonka voi tilata maksutta TV Viihteen asiakaspalvelusta. Kaapelitalouksissa kanavan katseluun vaaditaan Cable HD Ready -merkitty vastaanotin ja ohjelmakortti.

TV Viihteen toimitusjohtajan Vesa Marsin mukaan ohjelmakortista ei peritä normaalia kolmen euron korttimaksua, jos sillä halutaan katsoa vain YLE HD:tä. Jos kortilla haluaa katsoa muitakin HD-kanavia, kuten MTV3 HD:tä ja Nelonen HD:tä, se on maksullinen. Myös MTV3 HD ja Nelonen HD aloittivat tänään lähetykset antenniverkossa.

Ensimmäiset kaksi viikkoa Ylen teräväpiirtokanava näyttää ainoastaan TV2:n ohjelmistoa. Viikot huipentuvat Eurovision laulukilpailujen finaaliin lauantaina 14.5. ja jääkiekon MM-kisojen finaaliin sunnuntaina 15.5.

Sen jälkeen YLE HD lähettää arkisin TV2:n ja viikonloppuisin TV1:n ohjelmaa. Teräväpiirtokanavan ohjelma-aika alkaa päivittäin kello 17 ja päättyy noin kello 23. TV Viihde jakelee kanavan vuoden 2016 loppuun asti.

Ylessä on tuotettu ohjelmia HD:nä jo vuodesta 2005. Ylen oma draamatuotanto, kuten Kotikatu ja Uusi päivä, on nykyisin kokonaisuudessaan teräväpiirtotuotantoa. Tulevia HD-tuotantoja ovat muun muassa Tangomarkkinoiden finaali, Musiikkitalon avajaiset, Tartu mikkiin sekä Joulukalenteri 2011.