Poliisi: Helvetin enkelit sivullisten kimpussa

Etelä-Karjalan poliisi on tehnyt jälleen kotietsinnän Lappeenrannan Helvetin enkeleiden tiloihin. Kotietsintään päädyttiin, kun jengiläisten juhlinta lappeenrantalaisessa ravintolassa oli poliisin mukaan päätynyt sivullisen hakkaamiseen ja toisen sivullisen uhkaamiseen suurikaliiberisella pistoolilla.

Helvetin enkelit
Hells Angels MC Carelia
YLE

Poliisi takavarikoi MC Karelian tiloista Karhuvuoresta käsiaseen ja useita kymmeniä grammoja amfetamiinia. Poliisi epäilee MC Carelian presidenttiä sivullisen pahoinpitelystä, joka tehtiin lappeenrantalaisessa ravintolassa viime viikonloppuna.

Samassa ravintolassa jengin toinen jäsen oli poliisin mukaan uhannut sivullista naista suurikaliiberisellä pistoolilla. Nainen oli päässyt otteesta ja paennut paikalta. Ase on nyt poliisin hallussa.

Jengiläiselle 8 vuotta ehdotonta vankeutta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina kolmannen MC Carelian jäsenen kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeuteen huumausaine- ja ampuma-aserikoksista. Jäsen otettiin kiinni edellisessä kotietsinnässä tammikuun alussa.

Pidätetyllä jengiläisellä oli hallussaan suuri määrä huumeita. Miehellä oli hallussaan yli 4,8 kiloa amfetamiinia, josta hän oli yrittänyt välittää eteenpäin vajaan kilon verran. Amfetamiinin lisäksi hänellä oli hallussaan 544 ekstaasitablettia ja 5,9 grammaa ekstaasijauhetta.

Mies kantoi kiinniottohetkellä laittomasti pistoolia ja siihen käyviä patruunoita.

Tutkinta jatkuu

Rikoskomisario Antti Vilkon mukaan esitutkinta Hell´s Angels MC Carelian toiminnasta jatkuu.

- Esitutkinnasta voin tässä vaiheessa kertoa vain sen, että kerhon tiloissa ei ole aseita vain koristeena. Niillä kohdistetaan uhkaa myös sivullisiin henkilöihin.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala