Hätäpuhelun uutta tulkintaa ei kuultukaan

Tänään Ulvilan surman käsittelyn aloittanut Vaasan hovioikeus on siirtänyt hätäkeskusnauhoitteen uuden tulkinnan käsittelyä. Puolustuksen tuoma uusi analyysi kuullaan ilmeisesti vasta, kun tapauksen käsittely siirtyy Poriin. Hovioikeus haluaa kuulla samassa yhteydessä todistajia.

hovioikeudet
Anneli Auer oikeudessa valokuvaajien ympäröimänä.
YLE

Puolustus on tuomassa myös muita uusia todisteita hovioikeuteen. Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama ei pidä uusia todisteita merkittävinä.

- Minun mielestäni niillä ei ole näytöllistä arvoa. Mitään merkittävää uutta ei ole tullut.

Puolustuksen asianajaja Juha Manner puolestaan haluaa painottaa poliisin niinsanotun peitetoiminnan roolia jutussa. Korkein oikeus päätti tänään, että peitetoimintaa koskevia asiakirjoja voi käyttää oikeudessa tietyin rajoituksin.

- Kyllä sillä on iso periaatteelinen merkitys. Poliisi on käyttänyt järeintä tutkinta-asettaan, eikä silti ole kertomansa mukaan saanut todisteita tukemaan Anneli Auerin syyllisyyttä tai syyttömyyttä. Tämä on tärkeä aihetodiste, sellaisillahan syyttäjäkin pelaa, Manner toteaa.

Hovioikeus jatkaa pääasiassa kirjallisten todisteiden käsittelyä Vaasassa vielä keskiviikkona ja torstaina. Ensi viikon maanantaina hovioikeus siirtyy Poriin. Ensimmäinen päivä Porissa on varattu käräjäoikeudessa murhasta tuomitun Anneli Auerin kuulemiseen.

Lähteet: YLE Satakunta