Sampo Terho seuraa Soinia EU-parlamenttiin

Helsinkiläinen Sampo Terho aloitti eilen työnsä EU-parlamentissa Timo Soinin seuraajana. Terhon EU-kriittinen ryhmä parlamentissa uskoo Soinin vaalivoiton laajenevan yleiseurooppalaiseksi ilmiöksi seuraavissa EU-parlamenttivaaleissa.

talous
Sampo Terho
YLE

Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja, entinen rauhanturvaaja ja maapuolustuskorkeakoulun tutkija, 34-vuotias Sampo Terho, aikoo jatkaa Soinin linjalla.

Vapaus ja Demokratia -ryhmän brittipuheenjohtaja Nigel Farage toivotti eilen EU-parlamentissa työnsä aloittaneen Terhon vilpittömästi ryhmään. Hän neuvoi kuitenkin samalla Terhoa olemaan edes yrittämättä täyttää Soinin saappaita.

- Soini on kaikin tavoin elämää suurempi hahmo. Ohjeeni Terholle on, että älä yritä korvata häntä, tee sen sijaan asiat omalla tavallasi, Farage sanoo.

Juuri niin Terho aikookin tehdä jo heti ensi viikolla neitsytpuheessaan koko parlamentille Strasbourgissa.

- Toin mukaan omat saappaani ja risti minulla on jo ennestään omassa aatemaailmassani. Pystyn varmasti jatkamaan tästä työtäni hyvin. Ensimmäisen puheeni pidän ensi viikolla Strasbourgissa ja silloin puhutaan jo ihan muista asioista, todennäköisesti puolustuspolitiikasta, Terho sanoo.

"Muutos on käynnistynyt"

Perussuomalaisten jytkymenestys Suomessa on innostanut ryhmää. Puheenjohtaja Farage katsoo jo kolmen vuoden päähän seuraaviin europarlamenttivaaleihin.

- Muutos on käynnistynyt. Me olemme pieni ryhmä nyt, mutta kolmen vuoden kuluttua tarvitsemme paljon isomman huoneen, Farage uhoaa.

Todellista poliittista valtaa ja mahdollisuuden muuttaa EU:n kulkua ryhmä saa ainoastaan, jos suurissa jäsenmaissa Perussuomalaisten kaltainen liike tai puolue saa tuulta purjeisiinsa.

Katseet ovat jo siirtyneet Ranskaan, missä Marine Le Pen nostaa muukalaisvihamielistä Ranskan kansallisrintamaa uuteen elämään.

- Jos Le Pen onnistuu muuttamaan sen maltilliseksi massoja houkuttavaksi valtavirtapuolueeksi, on EU-kriittinen vallankumous mahdollinen, sanoo ryhmän puheenjohtaja Nigel Farage.

Terho ei ole kaatamassa kuninkaita, ainakaan vielä.

- Pidän rakentavasti kriittisen linjan EU-asioissa.

Lähteet: YLE Uutiset