Black Sky on bändi täynnä meininkiä

Black Skyn kokoonpano ei ole iällä pilattu. Nuorin soittaja on kymmenkesäinen ja vanhin viidentoista. Heidän ensimmäinen levytyksensä Heilutaan verkossa nauhoitettiin tämän vuoden maaliskuussa Greatsounds studiossa Kemissä.

muusikot
Black Sky vasemmalta: Casper, Joona, Riku ja Christa.YLE / Jari Vesa

Black Sky perustettiin viime vuoden huhtikuussa. Keikkoja on tehty tähän mennessä kymmenkunta. Bändi on nähty esimerkiksi Scandal Music Festivalissa, Coronarockissa ja Lockarockissa.

Kummisedän suojeluksessa

Heilutaan verkossa -kappale on yhtyeen niin sanotun kummisedän, muusikko Tuomas "Gary" Keskisen käsialaa. Sovituksen kappaleelle on Black Sky tehnyt yhdessä Garyn kanssa.

- Kappale kuvaa nuorten elämää, kun ollaan koneella mesessä ja facebookissa. Sitä on kiva laulaa, kun ajattelee, että se kertoo omasta itsestä, kuvailee laulaja ja kosketinsoittaja Christa Pitkänen.

Minkä nuorena oppii...

Kokoonpanossa satsataan tosissaan musiikintekoon, sillä Christa Pitkänen on opiskellut pianonsoittoa musiikkiopistossa 6 vuotta, Riku Heikkinen on taas soittanut bassoa jo 4 vuotta. Kitaristi Casper Pitkänen ja rumpali Joona Mäkikangas aloittivat musiikkitunnit viime syksynä.

- Akustisen kitaran sain jo nelivuotiaana, mutta sähkökitaran 8-vuotiaana, kertoo bändin juniori Casper.

Seuraavan kerran Black Sky nousee lavalle Tervolan Terrokissa kesäkuussa sekä heinäkuussa Run to 80's -tapahtumassa Kemissä.

Lähteet: YLE Perämeri