1. yle.fi
  2. Uutiset

Gaddafin kuolema ei haittaisi McCainia

Republikaanisenaattori John McCainin mielestä Gaddafin kuolema ilmaiskussa voisi auttaa Libyan kriisin ratkaisemisessa. McCain lausui kantansa CBS-television haastattelussa sunnuntaina.

kansannousut

McCain kommentoi Libyan tilannetta sen jälkeen, kun maan hallinto oli ilmoittanut Gaddafin nuorimman pojan ja kolmen lapsenlapsen kuolleen ilmaiskussa.

- Meidän pitäisi tuhota hänen johtoyhteyksiään, ja jos hän kuolee tai loukkaantuu tämän seurauksena, hyvä niin, McCain sanoi Face the Nation -ohjelmassa.

McCain myös korosti, että Yhdysvalloilla pitää olla strategia kapinallisten auttamiseksi Gaddafin ja tämän tukijoiden syrjäyttämisessä.

Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa Barack Obamalle 2008 hävinnyt McCain vieraili huhtikuussa Libyan kapinallisten päämajassa Benghazissa. Hän on äänekkäästi vaati Yhdysvaltoja ryhtymään taas ilmaiskuihin Gaddafia vastaan. Tällä hetkellä Yhdysvallat osallistuu Gaddafin joukkojen moukarointiin vain Predator-lennokeilla.

- Pattitilanteen muodostuminen olisi hyvin huono asia, sillä se avaisia oven al-Qaidalle, McCain varoitti.

Senaatin asevoimia ohjaavassa komiteassa istuva veteraanipoliitikko totesi, että Gaddafi ei näytä luopuvan vallasta diplomatian keinoilla.

- Taistelukentän tapahtumat ratkaisevat sen, haluaako Gaddafi lähteä vai pysyä vallassa. Tällä hetkellä voi sanoa, että monellakin tasolla hän pärjää hyvin kolmannen luokan sotilasvallaksi, McCain analysoi tilannetta.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi