"Ulvilan murhassa ei ratkaisevaa uutta tietoa"

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkaman mielestä KRP:n peitetoimintaraportti ei sisällä mitään sellaista, jolla olisi merkitystä Ulvilan murhaa koskevassa oikeudenkäynnissä. Valkaman mukaan Vaasan hovioikeudessakaan ei tällä viikolla ole tullut esille ratkaisevaa uutta materiaalia.

Ulvilan surma
Puolustusasianajaja Juha Manner ja syytetty Anneli Auer.
YLE / Mari Itkonen

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama sanoo lukeneensa Keskusrikospoliisin Ullvilan murhaan liittyvän peitetoimintaraportin pikaisesti läpi. Mitään ratkaisevaa uutta hän ei raportista löytänyt.

- Meille raportilla ei ole mitään merkitystä tässä oikeudenkäynnissä.

Anneli Auerin puolustusasianaja Juha Manner ei ole vielä tutustunut peitetoimintaraporttiin. Jos poliisin raportissa ei ilmene mitään uutta, se tukee Mannerin mielestä Auerin syyttömyyttä.

Vaasan hovikoikeudessa on käsitelty Ulvilan murhaa kolmatta päivää. Torstaina hovioikeus tutustui uutena todisteena Ulvilan murhasta syytetyn Anneli Auerin ja hänen veljensä puhelinkeskusteluun. Käräjäoikeuden käsittelyyn verrattuna jutun perusasetelma on Valkaman mielestä ennallaan.

- Vaasassa ei ole tuotu esiin mitään oleellista uutta tietoa, joka minun mielestäni vaikuttaisi tähän asiaan. Se on sitten toinen asia, jos hovioikeus arvioi olemassaolevaa kokonaismateriaalia eri tavalla.

Valkaman mukaan myöskään nauhakuuntelussa ei ole tullut esiin mitään käänteentekevää.

Lähteet: YLE Satakunta