Forumin huuhkajat pian lentokykyisiä

Helsingissä kauppakeskus Forumin katolla varttuneet cityhuuhkajan poikaset osaavat pian lentää. Poikaset ovat viime viikkoina työllistäneet kauppakeskuksen vartijoita lentoharjoituksillaan. Vartijoista onkin tullut huuhkajalähettejä.

Yksi huuhkajista nähtiin torstaina postitalon katolla.

Kolme viikkoa huuhkajanpoikaset ovat harjoitelleet vapaata pudotusta katolta. Forumin vartijoiden tehtävä on pelastaa kadulle pudonneet linnut.

Takaisin kauppakeskuksen katolla sijaitsevalle pesälle lintu kuljetetaan pahvilaatikossa, kertoo järjestyksenvalvoja Kristian Raunio.

- Rauhallisesti, mutta jämäkästi kiinni vaan ja kaveri laatikkoon.

Huuhkaja sihisee vartijalle

Alussa linnut oli helpompi ottaa kiinni, kun ne olivat pienempiä.

- Nyt ne ovat sen verran kookkaita ja äkäisiä, että ollaan jo jouduttu turvautumaan haaviin, Raunio sanoo.

Järjestyksenvalvojien peruskurssiin ei kuulu lintujen käsittely, mutta lintumiehet ovat antaneet vartioille ohjeita. Kiinniottotilanteissa poikaset ovat paikallaan, mutta protestoivat jo tutuksi tulleille vartijoille.

- Sähinää ja sihinää on ollut viime päivinä, vartija kertoo.

Viimeinenkin rengastettiin

Vartijat ovat joutuneet nostamaan katolta pudonneen linnun takaisin pesään tähän mennessä kuudesti. Muutaman kerran myös vapaapalokunta on käynyt hakemassa poikasen, kun lentoharjoitukset ovat vieneet hieman kauemmaksi kauppakeskuksesta.

Viimeksi tiistaina vartijat kävivät nostamassa Simonkadulta yhden poikasen. Se saatiin samalla rengastettua. Muilla poikasilla rengas olikin jo jalassa edellisten seikkailukertojen seurauksena.

Pian siivet kantavat

Vartijoiden huuhkajalähetin tehtävät eivät enää kauaa jatku, sillä poikasten pitäisi oppia lentämään näinä päivinä.

- En usko, että enää kovin montaa kertaa joudutaan niitä katolle nostamaan. Yksi poikasista tekee jo onnistuneita lentoja ja on lennellyt pitkälle, Securitaksen Forumin palveluesimies Sami Kuusemaa kertoo.

Forumin katto on ollut huuhkajien käytössä poikasten synnyttyä. Katolla on vältetty tekemästä esimerkiksi huoltotöitä, jotta linnut saisivat olla rauhassa.