1. yle.fi
  2. Uutiset

Oululainen jazzmuusikko Saksan kiertueelle

Oululainen kitaristi Aleksi Ranta ja Atmospheres-yhtye tekevät kuukauden Saksan kiertueen. Yhtyeeseen kuuluvat myös saksofonisti Simon Becker-Foss, basisti René Bornstein ja rumpali Arne Müller.

konserttikiertue
jazzkitaristi Aleksi Ranta.
Aleksi Ranta

Oululaisen kitaristi Aleksi Rannan ja dresdeniläisen saksofonisti Simon Becker-Fossin johtama jazzyhtye Atmospheres tekee touko-kesäkuussa kuukauden mittaisen Saksan kiertueen. Keikkapaikkoja ovat muun muassa kuuluisat jazzklubit Blue Note Dresdenissä, Birdland Hampurissa ja Schlot Berliinissä. Atmospheresin musiikki on moderni sekoitus Pohjoismaista ja Free Jazzia efektoiduilla soundeilla toteutettuna. Muut yhtyeen jäsenet ovat saksalaiset basisti René Bornstein ja rumpali Arne Müller. Atmospheres pitää lisäksi sävellys – ja improvisaatioworkshopin Chemnitzin Club der Kulturessa.

Kiertueen aikana Ranta esiintyy myös saksalais-ruotsalaisen jazzyhtye Flickstickin kanssa Elbjazz-festivaaleilla sekä Rostockissa.

Aleksi Ranta (s.1980) on oululainen jazz/rock -kitaristi, joka on opiskellut musiikkia Oulun pop ja jazz – konservatoriolla, OAMK:ssa ja Tukholman Kungliga musikhögskolanissa. Hän julkaisi esikoisjazzlevynsä Long Lost LJ:n marraskuussa 2011. Ranta on soittanut aikaisemmin rockyhtye The Black Leaguen ja laulaja Lotan levyillä. Hänelle on myönnetty useita apurahoja monipuolisena muusikkona toimimisesta ja aktiivisesta yhteistyöstä saksalaisten ja ruotsalaisten muusikoiden kanssa.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi