SuomiTV lakkauttaa uutistoimituksensa

SuomiTV lakkauttaa uutistoimituksensa ja keskittyy jatkossa ohjelmiston rakentamiseen, markkinointiin ja myyntiin. Uutistoimituksessa on ollut viisi työntekijää, mutta lakkautuspäätöksen henkilöstövaikutuksista yhtiö tiedottaa tarkemmin vasta huomenna.

Kotimaa

SuomiTV:n kaupallinen johtaja Miikka Muurinen sanoo, että kanava lakkauttaa uutistoimituksensa, mutta ei uutistoimintaansa.

- Kyllä uutismateriaalia löytyy, vaihtoehtoja ja yhteistyömahdollisuuksia on, sanoo Muurinen YLE Uutisille.

YLE Uutisten tietojen mukaan uutistoimituksen viidestä työntekijästä neljä on irtisanottu ja yksi siirtyy toisiin tehtäviin yhtiön sisällä.

Tarkemmin Muurinen ei suostu kertomaan, miten ja millaisia uutisia kanava jatkossa lähettää. Suorat uutislähetykset kanavalta loppuivat vuoden 2010 lopulla.

- Uutisten lähettämisen uusi muoto on ohjelmasisältöömme liittyvä asia, josta tiedotamme myöhemmin, sanoo Muurinen.

Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpolitiikan osaston ylijohtaja Juhapekka Ristola sanoo YLE Uutisille, että ministeriö tarvitsee lisätietoja SuomiTV:n kaavailemasta uutismallista, ennen kuin se voi ottaa kantaa, täyttyvätkö kanavan lupaehdot. Toimilupien sisällöstä päättää valtioneuvosto.

Kanavan henkilöstöä edustava luottamusvaltuutettu Pauli Jokinen on sitoutunut kommentoimaan asiaa vasta perjantaina, jolloin yhtiön vasta piti tiedottaa supistusaikeistaan.

Julkisuuteen SuomiTV:n uutistoimituksen lakkauttamisesta kertoi ensimmäisenä Markkinointi&Mainonta-lehti. Kanavalla ei nähdä uutisia enää tänään.

Lähteet: YLE Uutiset